Berita

 • PERBARISAN TAMAT LATIHAN KONSTABEL LELAKI (KPSL) SIRI 1/2016

  Feb 25, 2017
  Hulu Selangor, 25 Februari 2017 – Seramai 479 pelatih konstabel telah berjaya menamatkan Program Latihan Asas Kepolisan (PLAK) Konstabel Lelaki Siri 1/2016 (KPSL) bertempat di Dataran Kawad Maktab Polis Diraja Malaysia Kuala Kubu Bharu, hari ini.
  Baca Lagi
 • INTEGRITI PERSPEKTIF ISLAM

  Feb 24, 2017
  Kuala Lumpur, 24 Februari 2017 – “INTEGRITI DALAM PERSPEKTIF ISLAM” topik utama yang diketengahkan oleh Pensyarah Kanan Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Dato’ Dr. Izhar Ariff Mohd Kashim selaku penceramah jemputan program ceramah agama anjuran Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) hari ini.
  Baca Lagi
 • DYMM SULTAN JOHOR RASMI GALERI DARURAT BUKIT KEPONG

  Feb 24, 2017
  Muar, 23 Februari 2017 - Sultan Johor, Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ibni Al-Marhum Sultan Iskandar dan Permaisuri Johor, Duli Yang Maha Mulia Raja Zarith Sofiah Binti Al-Marhum Sultan Idris Shah Al Mutawakkil Allalahi Shah telah berkenan mencemar duli merasmikan Galeri Darurat Bukit Kepong, Bandar Diraja Muar, dekat sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • PDRM BURU EMPAT LAGI SUSPEK KES PEMBUNUHAN WARGA KOREA UTARA

  Feb 19, 2017
  Empat lagi suspek warganegara Korea Utara yang telah dikenal pasti kini sedang diburu Polis Diraja Malaysia (PDRM) bagi membantu siasatan kes pembunuhan Kim Chol di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2), pada 13 Februari lalu.
  Baca Lagi
 • URUS SETIA 'GO GREEN' PDRM LAWAT IPK MELAKA

  Feb 14, 2017
  Melaka, 14 Februari 2017 - Urus Setia Amalan Hijau dan Aplikasi Teknologi Hijau Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengadakan lawatan ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Melaka bagi sesi taklimat berkenaan pelaksanaan amalan serta aplikasi teknologi hijau yang dilaksanakan oleh kontinjen.
  Baca Lagi
 • GAYA HIDUP SIHAT LAHIR ANGGOTA PDRM YANG PRODUKTIF

  Feb 10, 2017
  Kuala Lumpur, 10 Februari 2017 – Dalam kesibukan melaksanakan tugas menjaga keamanan negara, saranan dalam menyertai Program Gaya Hidup Sihat tetap diteruskan sehingga je hari ini dengan penganjuran oleh Majlis Sukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) di Taman Tasik Perdana, petang tadi.
  Baca Lagi
 • 10 DICEKUP POLIS KETIKA LEKA BERJUDI

  Feb 07, 2017
  Bukit Mertajam, 7 Feb. 2017 - Warga emas antara 10 orang dicekup polis ketika bermain judi pakau di sebuah rumah di Alma di sini, malam tadi.
  Baca Lagi
 • 800 ANGGOTA POLIS PERAK DITUGASKAN SEMPENA THAIPUSSAM

  Feb 07, 2017
  Ipoh, 7 Feb. 2017 - Polis Perak telah bersiap siaga dengan menempatkan seramai 800 pegawai dan anggota untuk bertugas bagi menjaga keselamatan orang awam sempena perayaan Thaipusam yang akan disambut pada Khamis ini.
  Baca Lagi
 • KETEPIKAN KEPENTINGAN PERIBADI DEMI MASYARAKAT DAN NEGARA - TKPN

  Feb 04, 2017
  Kuala Lumpur, 4 Februari 2017 – Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Noor Rashid Ibrahim hari ini telah menegaskan kepada semua warga Polis Diraja Malaysia khususnya kepada Kadet Inspektor yang bakal melaporkan tugas agar bersedia untuk mengenepikan kepentingan peribadi demi pengorbanan kepada masyarakat dan negara.
  Baca Lagi
 • KUNJUNGAN HORMAT DEPUTY HEAD OF MISSION, EMBASSY OF FRANCE IN MALAYSIA

  Feb 02, 2017
  Bukit Aman, 2 Februari 2017 – Mrs. Fiorence Mayol-Dupont, Deputy Head of Mission, Embassy of France in Malaysia telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Noor Rashid Ibrahim, di Tingkat 31, Menara 1, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman tadi.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS