Berita

 • UTAMAKAN INTEGRITI – TIMBALAN KETUA POLIS NEGARA

  May 20, 2017
  Kuala Lumpur, 20 Mei 2017 – Warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) khususnya pegawai-pegawai baharu diingatkan supaya mengutamakan integriti dalam setiap tanggungjawab yang dilaksanakan bagi mengelakkan sebarang kesalahan rasuah, salah guna kuasa dan pecah amanah.
  Baca Lagi
 • SAC GOH BOON KENG TERAJU BAHARU JABATAN PERHUBUNGAN ANTARABANGSA BUKIT AMAN

  May 19, 2017
  Bukit Aman, 19 Mei 2017 – SAC Goh Boon Keng secara rasminya telah menggalas tugas sebagai Ketua Urus Perhubungan Antarabangsa Urus Setia Ketua Polis Negara, Bukit Aman menggantikan SAC Dato’ Mohamad Anil Shah yang akan mengisi kekosongan jawatan sebagai Ketua Jabatan Pencegahan Jenayah Dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) Kontinjen Pulau Pulau Pinang.
  Baca Lagi
 • SCIM 2017: 22 JALAN DAN DUA LEBUHRAYA DITUTUP HARI AHAD INI

  May 18, 2017
  Sebanyak 22 jalan dan dua lebuh raya di Kuala Lumpur akan ditutup seawal 2 pagi Ahad ini sempena Kuala Lumpur Standard Chartered International Marathon (SCIM) 2017.
  Baca Lagi
 • POLIS TAHAN DUA REMAJA KERANA TERLIBAT KES CURI MOTOSIKAL

  May 18, 2017
  Kepala Batas, 18 Mei 2017 - Polis Seberang Perai Utara (SPU) berjaya menahan dua remaja termasuk seorang pelajar kolej kemahiran yang dipercayai terlibat dalam kes curi motosikal di daerah itu Selasa lalu.
  Baca Lagi
 • KES PELAJAR DIBULI SENIOR: POLIS TELAH RAKAM PERCAKAPAN 10 SUSPEK YANG DIGANTUNG SEKOLAH

  May 18, 2017
  Enam pelajar tingkatan dua sebuah sekolah berasrama penuh (SBP) di Parit, Perak, dipercayai menjadi mangsa buli pelajar senior sehingga mengalami kecederaan fizikal di badan.
  Baca Lagi
 • MAKTAB PDRM REALISASIKAN PELAN TRANSFORMASI P&P

  May 16, 2017
  Mengambil kira soal tersebut, Maktab PDRM Kuala Lumpur bercadang untuk melebarkan peranannya dengan membangunkan sendiri kursus-kursus keselamatan dan kepolisan mengikut acuan PDRM di mana kurikulum sedia ada akan dikaji semula serta dibangunkan menjadi program-program pengajian yang mempunyai nilai komersil yang boleh membawa pulangan kepada pasukan.
  Baca Lagi
 • LAWATAN AKADEMIK PELAJAR UiTM KE BUKIT AMAN

  May 15, 2017
  ​Bukit Aman, 15 Mei 2017 - Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang memiliki lipatan sejarah yang unik dan tersendiri tampil dengan inisiatif menyampaikan ilmu pengetahuan yang produktif kepada 29 deligasi dari Fakulti Pengurusan dan Perniagaan, Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kampus Puncak Alam di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, hari ini.
  Baca Lagi
 • STING TAHAN LELAKI, RAMPAS KOKAIN BERNILAI RM1 JUTA

  May 15, 2017
  Seorang lelaki tempatan berusia 22 tahun ditahan bersama 3.8 kilogram (kg) dadah disyaki kokain berbentuk kapsul sebanyak 215 biji dalam satu operasi yang dilakukan oleh Pasukan Khas Taktikal Perisikan Narkotik (STING) di sekitar kawasan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), Sepang 12 Mei lalu.
  Baca Lagi
 • PEROMPAK JADIKAN WANITA TEBUSAN, KINI DIREMAN 7 HARI

  May 11, 2017
  Tawau, 11 Mei 2017 - Perompak warga asing yang memecah masuk sebuah rumah dan menjadikan seorang wanita sebagai tebusan di Taman Istimewa, Luyang Kota Kinabalu dipercayai di bawah pengaruh dadah.
  Baca Lagi
 • POLIS TUMPASKAN GENG SAMUN DI KUALA LUMPUR

  May 11, 2017
  Kuala Lumpur, 11 Mei 2017 - Empat lelaki dipercayai aktif dalam kejadian samun ditembak mati di Sri Rampai, di sini, sebentar tadi.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS