Berita

 • MAKLUMAN: JAMBATAN PULAU PINANG DITUTUP SELAMA 10 JAM PADA HARI AHAD INI

  Nov 21, 2017
  Georgetown, 21 November 2017 - Jambatan Pulau Pinang akan ditutup sementara selama 10 jam kepada semua kenderaan pada Ahad ini sempena acara Larian Antarabangsa Jambatan Pulau Pinang 2017.
  Baca Lagi
 • KEBAJIKAN PEGAWAI AWAM PDRM TERUS DIBERI PERHATIAN

  Nov 16, 2017
  Pucuk pimpinan Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak pernah melupakan kebajikan pegawai awam yang sama penting seperti mana pegawai dan anggota PDRM di mana segala isu dan permasalahan yang dihadapi mereka diberi perhatian serta tindakan yang sewajarnya. Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Mohamad Fuzi Harun dalam ucapannya bersempena Majlis Penutupan Perhimpunan Kesatuan Kakitangan Perkhidmatan Tadbir dan Awam Pasukan Polis Semenanjung Malaysia (PACSU) di Maktab PDRM Kuala Lumpur hari ini, menjelaskan pegawai-pegawai awam ini adalah sebahagian daripada tulang belakang dalam menggerakkan PDRM ke mercu kecemerlangan.
  Baca Lagi
 • LAWATAN KERJA KPN KE UNIT TINDAKHAS (UTK)

  Nov 13, 2017
  Kuala Lumpur, 11 November 2017 – Sejak penubuhannya 42 tahun lalu Unit Tindakhas (UTK) sememangnya amat digeruni pihak musuh di atas kepakaran dan kepantasan unit sehingga dikenali sebagai ‘quiet professional’ dalam melaksanakan operasi-operasi khas.
  Baca Lagi
 • PDRM PUPUK KESEDARAN ISU KESELAMATAN NASIONAL KEPADA MAHASISWA

  Nov 11, 2017
  Melaka, 11 November 2017 – Atas inisiatif bagi memberikan pendedahan sekaligus memupuk kesedaran berkenaan isu keselamatan nasional di kalangan mahasiswa, Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui elemen Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) dengan kerjasama Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) telah mengadakan Program Kempen Keselamatan Jalan Raya Dan Pencegahan Jenayah Pelan Tindakan Inisiatif National Blue Ocean Strategy (NBOS) di institut pengajian tinggi (IPT) tersebut, hari ini.
  Baca Lagi
 • SINDIKET MENYAMAR POLIS: HATI-HATI SINDIKET 'SONGLAP' DUIT ATAS TALIAN

  Nov 06, 2017
  Ahli perniagaan di Alor Setar, kerugian RM44,500 selepas terpedaya dengan sindiket menyamar pegawai polis mendakwa kereta sewa dipandunya terbabit dalam kemalangan langgar lari di Johor Bahru dan dadah ditemui dalam kereta itu.
  Baca Lagi
 • DATUK SERI IN ALLEGED RELA ASSAULT CASE TESTED POSSITIVE FOR DRUGS

  Nov 01, 2017
  Kuala Lumpur, November 1st, 2017 - A 29-year old man with the title ‘Datuk Seri’, who allegedly assaulted three People's Volunteer Corps (Rela) members, has tested positive for drug.
  Baca Lagi
 • LANGGAR PERATURAN JALAN RAYA: KENAPA PERLU SAMPAI NAK CEKAK LEHER BAJU POLIS?

  Nov 01, 2017
  Nilai, 1 November 2017 - Seorang juruhebah ditahan polis selepas lari dari sekatan jalan raya dan mencederakan anggota polis, dalam kejadian di Persiaran Bandar di sini, petang semalam.
  Baca Lagi
 • KES IBU LACUR ANAK SENDIRI: LIMA LELAKI BANGLADESH DITAHAN BAGI MEMBANTU SIASATAN

  Nov 01, 2017
  Polis Johor menahan lima lelaki Bangladesh berusia 28 hingga 42 tahun di sebuah kilang di Senai, Johor, awal pagi tadi, bagi membantu siasatan kes dua kanak-kanak dijual ibu kandung sebagai hamba seks sejak September lalu.
  Baca Lagi
 • RAID LEADS TO MAN'S ARREST OVER SNATCH THEFT

  Nov 01, 2017
  Kuching, November 1st, 2017 - A 25-year-old man was arrested yesterday on suspicion of committing snatch theft against a woman last Saturday.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS