Berita

 • KPN TURUN PADANG RONDA CEGAH JENAYAH DI PASAR SENI

  Dec 10, 2018
  Kuala Lumpur, 10 Disember 2018 - Ketua Polis Negara (KPN), IG Tan Sri Dato’ Sri Mohamad Fuzi Harun telah merasmikan Program Ronda Cegah Jenayah dan membuat "walkabout" di sekitar Kompleks Pasar Seni, di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • PDRM RAI PARA PESARA DAN BAKAL PESARA

  Dec 08, 2018
  Serdang, 8 Disember 2018 – Seramai 112 pesara dan bakal pesara Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah diraikan dalam sebuah majlis yang diadakan di Hotel Palace Of Golden Horses (POGH) dekat sini, malam tadi.
  Baca Lagi
 • MAJLIS BERKHITAN PERDANA PDRM 2018

  Dec 08, 2018
  Kuala Lumpur, 8 Disember 2018 – Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) bersama rakan strategiknya Hospital Canselor Tuanku Mukriz (HCTM) Universiti Kebangsaan Malaysia telah mengadakan Majlis Berkhitan Perdana PDRM 2018 yang berlangsung di Dewan Serbaguna, Masjid Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, dekat sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • SAMBUTAN MAULIDUR RASUL 1440 HIJRAH/2018 : PDRM PERKUKUH ASPEK KEROHANIAN SEBAGAI ELEMEN JATI DIRI

  Dec 07, 2018
  Kuala Lumpur, 7 Disember 2018 – Penganjakan usia perkhidmatan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang telah genap 211 tahun menyaksikan cabaran yang dihadapi ketika ini semakin kompleks bukan hanya tertumpu untuk mengurangkan indeks jenayah dan keselamatan negara sahaja, tetapi pengukuhan pasukan dalam aspek modal insan dan kerohanian sebagai elemen jati diri seluruh warganya.
  Baca Lagi
 • CP DATO’ ZAMRI YAHYA DAHULUI SENARAI PENERIMA PINGAT DARJAH KEPAHLAWANAN PASUKAN POLIS

  Dec 06, 2018
  Kuala Lumpur, 6 Disember 2018 – Pengarah Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS), CP Dato’ Zamri Yahya mendahului senarai penerima Darjah Kepahlawanan Pasukan Polis dan Pingat Keberanian Polis bagi tahun 2018 dalam satu istiadat yang berlangsung di Balairung Seri, Istana Negara, di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • TIGA GENERASI DALAM PASUKAN, WARGA PDRM HARGAI KEPIMPINAN DATO’ SRI AMAR SINGH

  Dec 05, 2018
  Di sebalik wajahnya yang dikatakan sentiasa serius dan garang, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK) Bukit Aman, CP Dato’ Sri Amar Singh Ishar Singh sebenarnya amat peramah dan baik hati dengan warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) terutamanya di kalangan warga JSJK yang sentiasa mendapat tempat teristimewa di hati beliau.
  Baca Lagi
 • BUAL BICARA BERSAMA TPM, DEKATKAN HUBUNGAN PEMIMPIN BERSAMA SISWA PDRM

  Dec 03, 2018
  Putrajaya, 3 Disember 2018 - Program dialog bersama pemimpin anjuran Mahasiswa Diploma Sains Kepolisan (DSSK) Siri 2017/2019 Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) diteruskan lagi dengan dengan Bual Bicara Bersama Timbalan Perdana Menteri Malaysia merangkap Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyakarat, Dato' Seri Dr. Wan Azizah Dato' Wan Ismail bertempat di Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM), dekat sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS