Berita

 • HARI PAHLAWAN 2019: YANG DI-PERTUAN AGONG TUNAIKAN SOLAT JUMAAT BERSAMA WARGA PDRM DAN ATM

  Sep 20, 2019
  Kuala Lumpur, 20 September 2019- Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah sebentar tadi menghadiri khutbah khas dan menunaikan solat Jumaat bersama warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) di surau Istana Negara, Jalan Duta, di sini.
  Baca Lagi
 • IPCMC MAMPU TINGKATKAN LAGI KEUPAYAAN PDRM

  Sep 20, 2019
  Cheras, 20 September 2019 - Suruhanjaya Bebas Aduan dan Salah Laku Polis (IPCMC) yang menggantikan Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan mempu meningkatkan integriti dan keupayaan Polis Diraja Malaysia (PDRM) selain dilihat menggalakkan integriti dalam kalangan warga pasukan keselamatan tertua di negara ini.
  Baca Lagi
 • #LegasiSeragamBiru: INSPEKTOR GUNASEGARAN NAIDU A/L RATINUM

  Sep 19, 2019
  Semasa Inspektor (Insp.) Gunasegaran Naidu mengetuai satu Platun Senoi Praaq dalam "Gerakan Bamboo" di Sempadan Negeri Perak-Kelantan pada 9 Jun 1980, platunnya telah bertembung dengan sekumpulan pengganas komunis. Ketika sedang mengkaji kedudukan kumpulan pengganas komunis tersebut untuk melancarkan serangan, tanpa disedari beliau telah memasuki kawasan musuh dan berada dalam keadaan bahaya. Tanpa rasa gentar dan takut, beliau terus melepaskan tembakan kepada pengganas komunis tersebut sebelum bantuan daripada platunnya tiba. Dalam pertempuran yang hebat itu, Insp. Gunasegaran telah ditembak di bahagian dada lalu mengakibatkan beliau tersungkur menyembah bumi. Pun begitu, beliau masih lagi menunjukkan sifat gagah berani apabila terus bangkit dan berjaya membunuh seorang lagi pengganas komunis. Akibat menanggung kecederaan yang parah, Insp. Gunasegaran telah meninggal dunia lima jam kemudian.
  Baca Lagi
 • HARI PAHLAWAN 2019: AGONG HADIRI MAJLIS BACAAN YASIN, TAHLIL DAN DOA SELAMAT

  Sep 18, 2019
  Kuala Lumpur, 18 September 2019 - Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, sebentar tadi berkenan menghadiri Majlis Bacaan Yasin, Tahlil dan Doa Selamat Sempena Hari Pahlawan 2019 di Masjid Negara, di sini.
  Baca Lagi
 • WIRA SANG SAKA BIRU - KOPERAL MOHAMED QAIYUM 'AIQAL ZOLKIPLI

  Sep 18, 2019
  “Peristiwa Op Sulu buat saya sedih, trauma" - Koperal Qaiyum Meskipun sudah enam tahun insiden pertempuran yang tercetus antara pasukan polis dengan pengganas Sulu di Kampung Tanduo, Lahad Datu, Sabah berlalu, ia masih segar dalam ingatan Koperal Mohamed Qaiyum ‘Aiqal Zolkipli, 28, dari unit elit 69 Komando, Polis Diraja Malaysia (PDRM).
  Baca Lagi
 • 1 HARI: 1 MITOS DAN FAKTA JENAYAH

  Sep 17, 2019
  Baca Lagi
 • LAWATAN KERJA KPN KE IPK SARAWAK

  Sep 17, 2019
  Kuching, 17 September 2019 - Ketua Polis Negara, IG Tan Sri Dato' Seri Abdul Hamid Bador dan isteri merangkap Pengerusi Persatuan Keluarga Polis (PERKEP) Malaysia, Puan Sri Datin Sri Norazrin Marzuki tiba di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Sarawak bagi melakukan lawatan kerja, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • VIDEO TULAR: BANTU KAMI KESAN PEMANDU BAWA KERETA LAWAN ARUS BERHAMPIRAN JALAN KUCHING

  Sep 17, 2019
  Kuala Lumpur, 17 September 2019: Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Polis Diraja Malaysia (PDRM) meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berkenaan kenderaan yang dipandu bertentangan arus berhampiran Jalan Kuching pada Isnin tampil membantu polis.
  Baca Lagi
 • HARI PAHLAWAN 2019: TABUNG AMANAH WARISAN POLIS (TAWP)

  Sep 17, 2019
  Baca Lagi
 • HARI PAHLAWAN 2019: 2 HARI LAGI!

  Sep 17, 2019
  Istiadat Perbarisan Sempena Sambutan Hari Pahlawan Tahun 2019 bagi memperingati jasa pasukan keselamatan yang berjuang dan berkorban demi kemakmuran negara, akan diadakan pada:
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS