Berita

 • MAJLIS KHATAN PERDANA: 60 ANAK WARGA PDRM 'MASUK JAWI'

  Dec 08, 2019
  Kuala Lumpur, 8 Disember 2019 - Seramai 60 anak-anak warga Polis Diraja Malaysia (PDRM), Bukit Aman dikhatankan dalam Majlis Berkhatan Perdana PDRM Tahun 2019 anjuran Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) dengan kerjasama Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) di Masjid Bukit Aman, di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • PDRM ANJUR MAJLIS RAI PESARA PERINGKAT BUKIT AMAN

  Dec 07, 2019
  Kuala Lumpur, 7 Disember 2019 – Sebagai tanda penghargaan buat warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang telah dan bakal meninggalkan Pasukan, seramai 135 pesara perkhidmatan awam telah diraikan dalam satu majlis yang diadakan di Dewan Tan Sri Khalid Abu Bakar, Pusat Latihan Polis (PULAPOL) Kuala Lumpur, di sini, malam tadi.
  Baca Lagi
 • KEPULANGAN WIRA SUKAN LAWN BOWLS PDRM DISAMBUT MERIAH!

  Dec 06, 2019
  Sepang, 5 Disember 2019 - Seramai tujuh atlet sukan lawn bowls Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang bertanding pada Sukan SEA 2019 di Manila, Filipina, disambut penuh meriah oleh kira-kira 30 warga Pasukan di perkarangan balai ketibaan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • PASTIKAN BAWA 10 BARANGAN INI JIKA BERHADAPAN DENGAN BANJIR

  Dec 05, 2019
  Ketika musim banjir, tidak semua barangan yang anda miliki boleh dibawa bersama ke tempat yang lebih selamat.
  Baca Lagi
 • SELAMAT ULANG TAHUN KE-64 BUAT PSP!

  Dec 05, 2019
  Seluruh warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengucapkan Selamat Ulang Tahun ke-64 penubuhan Pasukan Simpanan Persekutuan (PSP) atau lebih sinonim dengan panggilan FRU - Federal Reserve Unit.
  Baca Lagi
 • SUKAN SEA 2019: ATLET PDRM TERUS SUMBANG PINGAT BUAT KONTINJEN MALAYSIA

  Dec 04, 2019
  Syabas diucapkan kepada atlet Polis Diraja Malaysia (PDRM) kerana berjaya menyumbangkan pingat buat negara dalam acara boling padang bagi kategori 3 Sepasukan (Wanita) di Temasya Sukan Sea Filipina 2019
  Baca Lagi
 • TPM PENGERUSIKAN MESYUARAT KHAS BERKAITAN PENGURUSAN PELARIAN UNHCR

  Dec 04, 2019
  Kuala Lumpur, 4 Disember 2019 - Timbalan Perdana Menteri, Dato’ Seri Dr. Wan Azizah Dato’ Dr. Wan Ismail telah mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Peringkat Tertinggi Majlis Keselamatan Negara (MKN) berkaitan pelarian yang memegang kad Pesuruhjaya Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Pelarian (UNHCR) di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • ISI SEGERA PERJAWATAN POLIS BANTUAN DI SELURUH NEGARA - PENGARAH JPJKK

  Dec 03, 2019
  Kuching, 3 Disember 2019 - Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan memeriksa dan mengaudit secara berperingkat 256 agensi atau syarikat yang mempunyai lesen penubuhan polis bantuan berikutan 31,471 jawatan itu belum diisi.
  Baca Lagi
 • MAJLIS PERASMIAN KOMPLEKS BAHARU IPK KEDAH OLEH KDYMM SULTAN NEGERI KEDAH DARUL AMAN

  Dec 03, 2019
  Alor Setar, 3 Disember 2019 - Majlis Perasmian Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kedah pagi tadi dengan acara perasmian oleh Sultan Kedah, Al Aminul Karim Sultan Sallehuddin Ibni Almarhum Sultan Badlishah di Dewan Utama, IPK Kedah, di sini.
  Baca Lagi
 • PIC OF THE DAY

  Dec 03, 2019
  Seramai 800 pegawai dan anggota Polis Kontinjen Terengganu termasuk Pasukan Polis Marin Wilayah 3 terlibat dalam kerja-kerja menyelamat dan kawalan sewaktu banjir melanda di negeri pantai timur tersebut.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS