Berita

 • POSTING PILIHAN: LAWATAN MENGEJUT KPN KE BRIGED TENGAH PGA

  Feb 27, 2020
  Cheras, 27 Februari 2020 - Ketua Polis Negara, IG Tan Sri Dato' Seri Abdul Hamid Bador telah mengadakan lawatan mengejut ke Briged Tengah, Pasukan Gerakan Am (PGA) di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • BAD GUYS BEWARE! #8

  Feb 27, 2020
  Follow us on PDRM's Official Social Media and click 'Like' to get more updates on safety awareness!
  Baca Lagi
 • ARTIKEL PILIHAN: SUSPEK SIMBAH ANGGOTA POLIS DENGAN ASID BERJAYA DITAHAN

  Feb 27, 2020
  Kuantan, 26 Februari 2020 - Polis menahan dua lelaki malam tadi, berhubung kes seorang anggota polis melecur selepas disimbah asid di depan rumahnya di Taman Mahkota Putra, Bandar Indera Mahkota, di sini, Isnin lalu.
  Baca Lagi
 • PDRM FA TAMPIL JERSI BAHARU BAGI SAINGAN LIGA SUPER 2020

  Feb 26, 2020
  Kuala Lumpur, 26 Februari 2020 – Pasukan bola sepak Polis Diraja Malaysia (PDRM FA) hari ini melancarkan jersi baharu yang akan digunakan dalam Liga Super Piala Malaysia 2020 di Dewan Tan Sri Khalid Abu Bakar, Pusat Latihan Polis Kuala Lumpur.
  Baca Lagi
 • [LIVE] PERUTUSAN KHAS PERDANA MENTERI INTERIM

  Feb 26, 2020
  Kini sedang berlangsungnya Perutusan Khas oleh Perdana Menteri Interim, Tun Mahathir Mohamad berkenaan perkembangan politik semasa di Malaysia.
  Baca Lagi
 • TIMBALAN KPN TERIMA KUNJUNGAN HORMAT DARIPADA TIMBALAN PRESIDEN MATA

  Feb 26, 2020
  Kuala Lumpur, 26 Februari 2020 - Timbalan Ketua Polis Negara, DIG Dato’ Pahlawan Mazlan Mansor berbesar hati menerima kunjungan hormat daripada Timbalan Presiden Persatuan Agensi Pelancongan Malaysia (MATA), Dato’ Jeffri Sulaiman di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, di sini, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • VIDEO TULAR: PENGUATKUASA MAJLIS PERBANDARAN KAJANG DITENDANG

  Feb 26, 2020
  Jom dengarkan penjelasan Ketua Polis Daerah Kajang, ACP Ahmad Dzaffir Mohd Yussof mengenai kes tular seorang Penguatkuasa Majlis Perbandaran Kajang ditendang oleh seorang individu ketika sedang melaksanakan tugas penguatkuasaan di bandar Kajang, Selangor pada 25 Februari 2020.
  Baca Lagi
 • APA KATA ANDA?

  Feb 26, 2020
  Apa pendapat anda tentang sikap segelintir masyarakat Malaysia yang merakam sesebuah video bagi tujuan mengaibkan pihak lain dan ditularkan dalam media sosial?
  Baca Lagi
 • PDRM TERIMA SUMBANGAN 10 KERUSI RODA UNTUK SSPDRM

  Feb 25, 2020
  Sumbangan kerusi roda oleh Persatuan Kesejahteraan Rakyat Malaysia (PKRM), yang diwakilkan kepada Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia (MCPF) tersebut adalah bagi kegunaan pegawai, anggota dan ahli keluarga SSPDRM yang mengalami kecederaan atau masalah kesihatan.
  Baca Lagi
 • PGA TERBIT BUKU KETENGAH PERANAN BATALION 19

  Feb 25, 2020
  Cheras, 25 Februari 2020 – Sebagai usaha memartabatkan institusi kepolisan dan mengetengahkan tugas Pasukan Gerakan Am (PGA), Polis Diraja Malaysia (PDRM) dalam menjaga keselamatan negara, sebuah buku bertajuk “Sejarah Penubuhan Batalion 19 (Kawalan Keselamatan)” telah diterbit serta dirasmikan dalam sebuah majlis di Dewan Perdana 1, Briged Tengah PGA, di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS