Keratan Akhbar

 • DUA LELAKI BURUAN POLIS DITAHAN POLIS

  Mar 22, 2017
  Selepas sekian lama menjadi buruan polis, dua lelaki termasuk seorang ketua kongsi gelap akhirnya ditahan di sebuah lokasi di Mantin, di Nilai, kelmarin.
  Baca Lagi
 • PENJAGA PUSAT HIBURAN MAKI POLIS, DIDENDA RM1,500

  Mar 22, 2017
  Seorang lelaki yang juga penjaga sebuah premis hiburan dikenakan denda RM1,500 oleh Mahkamah Majistret, di Melaka, semalam, selepas mengaku bersalah menghalang tugas pegawai polis dan mengeluarkan kata-kata kesat, bulan lalu.
  Baca Lagi
 • POLIS TAHAN TIGA LELAKI MILIKI 70 KETUL GANJA

  Mar 22, 2017
  Polis menahan tiga lelaki berusia 31 hingga 38 tahun kerana memiliki 70 ketul ganja seberat 69.4 gram dalam serbuan di sebuah rumah di Taman Cempaka, di Ipoh, awal pagi semalam.
  Baca Lagi
 • POLIS REMAN KETUA PENCULIK SEORANG SURI RUMAH

  Mar 22, 2017
  Lelaki Indonesia yang didakwa ketua kumpulan 13 penculik yang melarikan suri rumah dari Kulai, Johor sebelum dikurung di Batam, Indonesia pada 21 Februari lalu direman seminggu kerana memiliki pistol dan peluru.
  Baca Lagi
 • JUMPA DUA PISTOL DALAM TASIK

  Mar 21, 2017
  Polis menemui dua pistol dan beberapa peluru di dalam tasik, Putrajaya yang dipercayai berkaitan kes pembunuhan seorang lelaki di Bandar Tun Hussein Onn, Batu 9 Cheras pada 10 Mac lalu, semalam.
  Baca Lagi
 • POLIS BURU PASANGAN SUAMI ISTERI ETNIK ROHINGYA

  Mar 21, 2017
  Polis sedang giat memburu sepasang suami isteri etnik Rohingya yang dipercayai terlibat dalam kes pembunuhan seorang lelaki daripada etnik sama, dalam kejadian di Kampung Pak Madah, Bukit Payung, Marang, tiga hari lalu.
  Baca Lagi
 • DUA PENJAGA RUMAH ANAK YATIM DITAHAN

  Mar 21, 2017
  Polis menahan dua penjaga rumah anak yatim, kelmarin selepas disyaki membelasah empat kanak-kanak hingga cedera termasuk seorang daripadanya parah di Jalan Belatek, Rasah, Seremban, Rabu lalu.
  Baca Lagi
 • COPS SMASH ‘GENG SUBUH’ PREYING ON WORSHIPPERS

  Mar 21, 2017
  A gang of six from Sungai Petani, comprising four men and two women, known as ‘Geng Subuh’ go to the mosque on the pretext of performing the Subuh prayers, but the real intention is to look out for their next prey.
  Baca Lagi
 • TIGA ANGGOTA GENG 08, 24 DITAHAN POLIS

  Feb 27, 2017
  Tiga ahli kumpulan kongsi gelap adalah antara 18 individu yang ditahan dalam operasi bersepadu diketuai sepasukan pegawai dan anggota polis daripada Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Selatan semalam.
  Baca Lagi
 • 18 MANGSA PEMERDANGAN MANUSIA TERMASUK LIMA KANAK-KANAK DISELAMATKAN POLIS

  Feb 27, 2017
  Seramai 18 individu warga India termasuk lima kanak-kanak dipercayai mangsa sindiket pemerdagangan manusia diselamatkan oleh pihak polis dalam sebuah operasi yang dijalankan di sebuah ladang kelapa sawit di Kampung Tasek, Pengkalan Hulu, Perak.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS