Keratan Akhbar

 • KES LANGGAR LARI DI CYBERJAYA: REMAN LELAKI LIBYA DISAMBUNG

  Oct 23, 2018
  SEPANG - Tempoh reman ke atas pemandu kereta yang terlibat dalam kemalangan hingga meragut nyawa seorang kakitangan Telekom Malaysia Bhd (TM) Unifi di Shaftsbury Square, Cyberjaya di sini dilanjutkan sehingga ke hari ini.
  Baca Lagi
 • POLIS BURU 60,000 SAMAN TRAFIK TERTUNGGAK WARGA ASING

  Oct 23, 2018
  MIRI - Polis akan menjalankan Operasi Saman Tertunggak Warganegara Asing (OSTWA) bermula Jumaat ini bagi memburu 60,000 saman tertunggak di Sarawak yang melibatkan kenderaan pendaftaran Brunei dalam tempoh 10 tahun.
  Baca Lagi
 • WANITA DITAHAN BUAT LAPORAN POLIS PALSU

  Oct 22, 2018
  Sandakan, 22 Oktober 2018 -Tindakan seorang wanita berusia 39 tahun membuat laporan polis palsu bagi mengelak membayar denda permohonan penggantian kad pengenalan hilang di Jabatan Pendaftaran Negara menyebabkan dia ditangkap.
  Baca Lagi
 • GUGUR ANAK KERANA KECEWA

  Oct 22, 2018
  Kuala Terengganu, 22 Oktober 2018 - Seorang wanita membelanjakan RM600 bagi membeli 10 biji kapsul ubat gugur yang dijual menerusi Facebook demi menggugurkan kandungannya berusia 20 minggu selepas bekas tunangnya enggan bertanggungjawab dalam kejadian di Kuala Nerus.
  Baca Lagi
 • PESARA GURU TAUKE PUSAT PELACURAN

  Oct 22, 2018
  Kegiatan sebuah sindiket pelacuran yang berselindung di sebalik perniagaan kafe dan pusat urut terbongkar apabila premis itu diserbu polis di Cherung Lanjut, Kuala Terengganu, Terengganu, kelmarin.
  Baca Lagi
 • TIGA PUSAT HIBURAN DISERBU, 54 GRO WARGA ASING DITAHAN

  Oct 22, 2018
  Seorang gadis berusia 17 tahun yang dipercayai terpaksa berkhidmat sebagai pelayan pelanggan di sebuah pusat hiburan di Muar berjaya diselamatkan selepas premis berkenaan diserbu sepasukan poIis dari Jabatan Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor.
  Baca Lagi
 • POLIS BURU EMPAT LELAKI PEMBULI JALANAN PENYAMUN

  Oct 21, 2018
  Kajang, 21 Oktober 2018 - Polis memburu empat lelaki yang dikenal pasti merupakan suspek kejadian samun dalam satu kemalangan melibatkan dua buah kereta di lorong tambah nilai Tol Batu 11 dekat sini semalam.
  Baca Lagi
 • PERKEMBANGAN KES PUKUL PEKERJA STESEN MINYAK: SUSPEK KINI DIREMAN TIGA HARI

  Oct 20, 2018
  Seorang lelaki berusia 25 tahun direman tiga hari mulai hari ini bagi membantu siasatan kes pukul seorang pekerja sebuah stesen minyak di Sungkai, Perak pada awal bulan ini yang tular dalam media sosial baru-baru ini.
  Baca Lagi
 • POLIS JOHOR RAMPAS DADAH RM1 JUTA, TAHAN 14 INDIVIDU

  Oct 16, 2018
  Johor Bahru, 16 Oktober 2018 – Polis berjaya menumpaskan sindiket pengedaran dan penyeludupan dadah dengan penahanan 14 individu dan rampasan pelbagai jenis dadah bernilai RM1 juta menerusi enam serbuan serta dua pemeriksaan di beberapa daerah di negeri ini, sejak Jumaat hingga Ahad lepas.
  Baca Lagi
 • PEKERJA STESEN MINYAK LEBAM DI MUKA AKIBAT DIPUKUL

  Oct 16, 2018
  Ipoh, 16 Oktober 2018 - Seorang pekerja stesen pam minyak di Sungkai yang dipukul sekumpulan lelaki akibat salah faham ketika mengisi minyak sehingga video kejadian itu tular di media sosial hanya mengalami lebam pada bahagian muka.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS