Sharing Is caring
.....................................................................................................................................................................................................................................................
 • #LegasiPejuangSeragamBiru SUPERINTENDAN BORHAN HAJI DAUD

  Oct 13, 2019
  Baca Lagi
 • TAZKIRAH JUMAAT

  Oct 04, 2019
  Daripada Abdullah RA, daripada Nabi SAW bersabda : "Mendengar dan mentaati (pemerintah) adalah wajib bagi setiap Muslim, sama ada dalam perkara yang disukai ataupun yang tidak disukai selagi dia tidak diperintahkan melakukan kemaksiatan. Jika dia diperintahkan melakukan kemaksiatan, maka tidaklah (wajib) dia mendengar dan mentaati." (Mutta faqun Alaihy, hadith riwayat al-Bukhari : 7144, Muslim : 1839, Abu Dawud : 2626, At-Tirmizi : 1707)
  Baca Lagi
 • PIC OF THE DAY

  Sep 28, 2019
  PIC OF THE DAY: Alhamdulillah. Terima kasih kepada insan berhati mulia yang sudi berkongsi rezeki dengan anggota kami.
  Baca Lagi
 • #LegasiPejuangSeragamBiru: SARJAN MOHD. AZIZ BIN MOHD. YUSOF

  Sep 22, 2019
  Sarjan Mohd. Aziz memulakan perkhidmatannya dalam Polis Diraja Malaysia (PDRM) pada 1 Ogos 1969 dan ditempatkan di Batalion 3, Pasukan Polis Hutan (PPH), Kulim, Kedah.
  Baca Lagi
 • #InfoPDRM PANJI-PANJI POLIS DIRAJA MALAYSIA

  Sep 22, 2019
  TAHUN 1997 Pada 11 November 1997 bertempat di Pusat Latihan Polis Jalan Semarak, Kuala Lumpur, Panji Utama Polis Diraja Malaysia (PDRM), Panji Unit Udara dan Panji Pasukan Gerakan Khas (PGK) dianugerahkan oleh Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong ke-10, Tuanku Jaafar Ibni Almarhum Tuanku Abdul Rahman sebagai tanda pengiktirafan perjuangan dan pengorbanan segenap lapisan warga PDRM dalam memastikan kedaulatan dan keamanan negara sentiasa terjamin
  Baca Lagi
 • #InfoBersama KERUSI KANAK-KANAK WAJIB DIGUNAKAN MULAI TAHUN 2020

  Sep 22, 2019
  Antara salah satu isu yang sering menjadi peringatan setiap pengguna jalan raya adalah tentang keselamatan anak-anak ketika berada di dalam kereta. Malangnya kesedaran tentang penggunaan kerusi khas kanak-kanak atau “carseat” di kalangan anak kecil masih rendah.
  Baca Lagi
 • INFO BALAI: BALAI POLIS PEDAS

  Sep 21, 2019
  Balai Polis Pedas yang terletak di bawah pentadbiran Ibu Pejabat Polis Daerah Rembau, Negeri Sembilan telah dirasmikan oleh bekas Ketua Polis Negara ke-2, Tun Mohamed Salleh Ismael pada 5 Oktober 1970.
  Baca Lagi
 • UNDANG-UNDANG & ANDA

  Sep 11, 2019
  Seksyen 426 & 425 Akta 574 Kanun Keseksaan, Khianat & Seksaan Kerana Melakukan Khianat
  Baca Lagi
 • WASPADA BERI MAKLUMAT PERIBADI

  Nov 13, 2018
  Jangan mudah memberi maklumat peribadi seperti nombor akaun bank, nombor kad pengenalan, alamat tempat tinggal atau apa-apa maklumat mengenai diri anda jika dihubungi oleh orang yang tidak dikenali melalui telefon.
  Baca Lagi
 • KESELAMATAN DITEMPAT LETAK KERETA

  Nov 13, 2018
  Peka dengan keadaan sekeliling. Letaklah kenderaan anda di parkir yang jauh jika ianya lebih selamat berbanding parkir yang berdekatan, tetapi boleh mengundang bahaya. UTAMAKAN KESELAMATAN DARIPADA KESELESAAN.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS