Menu

KERATAN AKHBAR PILIHAN: TUKANG GUNTING JADI POLIS

Kuala Lumpur, 18 November 2023 - Pelanggan tetap yang juga bekas pegawai kanan polis menjadi inspirasi buat tukang gunting rambut untuk menyertai Pasukan Polis Diraja Malaysia.

Berkongsi kisah itu, anak kelahiran Ipoh, Perak, Inspektor Muhamad Amir Faris Basri, 28, berkata, dia yang bekerja sebagai tukang gunting rambut di Ipoh sering memotong rambut seorang bekas pegawai kanan polis.

“Saya mula berkenalan dengan bekas pegawai kanan polis yang juga Komandan di Pasukan Gerakan Am kerana dia adalah pelanggan tetap saya.

“Pelbagai kisah dikongsi menyebabkan saya berminat menyertai Pasukan keselamatan ini selain saya juga adalah bekas atlet Sukan Malaysia dalam pertandingan menembak,” katanya ketika ditemui, semalam.

Terdahulu, seramai 538 pelatih menyempurnakan Majlis Perbarisan Tamat Latihan Program Latihan Asas Kepolisan Inspektor Pelatih Bilangan 10 Siri 1/2023 di Pusat Latihan Polis Kuala Lumpur, semalam.

Bacaan lanjut di keratan akhbar terbitan Harian Metro seperti di lampiran.

May be an image of 8 people and text that says 'Oleh Hafidzul Hilmi hafidzul@hmetro.com.my Kuala Lumpur TUKANG GUNTING JADI POLIS Kisah dikongsi bekas pegawai kanan polis jadi inspirasi sertai pasukan beruniform bekas polis menjadi inspirasi.bu 'Impian saya ialah untuk berkhidmat Unit Tindakhas (UTK) kerana kepakaran saya dalam menembak' kerana kepaka- dalam menem- berkenalan MUHAMMA mir bengambar xersama eluarçanva pada atihan Pulapol) umpur Su- Terdahulu seramai polis. pertandingan ketika dite- namun Mailis Perbarisan Latihan Inspektor Pelatih Bil baik Perbarksan l'amat Latihan nspektor Pelatih 110 Siri SHAHRIL BADRIS (Pulapol) bersedia berkhidmat kepada negara Amir berkata, memhuk. mampu menjalani'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS