Menu

URUS SETIA 'GO GREEN' PDRM LAWAT IPK MELAKA

Melaka, 14 Februari 2017 - Urus Setia Amalan Hijau dan Aplikasi Teknologi Hijau Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengadakan lawatan ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Melaka bagi sesi taklimat berkenaan pelaksanaan amalan serta aplikasi teknologi hijau yang dilaksanakan oleh kontinjen.

Taklimat tersebut telah disampaikan oleh Pengurus Bahagian Operasi Perbadanan Teknologi Hijau Melaka, Encik Hafizan Mustafa dan wakil IPK Melaka, ASP Azlinda Nordin.

IPK Melaka sebelum ini telah memenangi tempat ketiga dalam Pertandingan Anugerah Hijau Negeri Melaka 2016 bagi kategori agensi kerajaan dan badan berkanun anjuran Perbadanan Teknologi Hijau Melaka.

Lawatan yang diketuai oleh Ketua Penolong Pengarah Bahagian Analisis dan Pembangunan Teknologi (StaRT), Bukit Aman, SAC Nik Murtaza bin Mahmud itu turut melakukan kunjungan hormat ke atas Timbalan Ketua Polis Melaka, SAC Dato' Ruslan bin Hassan.

_MG_9804
Ketua Penolong Pengarah Bahagian Analisis dan Pembangunan Teknologi (StaRT), Bukit Aman, YDH SAC Nik Murtaza bin Mahmud menandatangani Buku Pelawat ketika kunjungan hormat ke atas Timbalan Ketua Polis Melaka, SAC Dato' Ruslan bin Hassan.

_MG_9845
Ketika sesi taklimat berlangsung.

_MG_9851
Ketika sesi taklimat berlangsung.

_MG_9834
Ketika sesi taklimat berlangsung.

_MG_9877
Gambar kenangan
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS