Menu

[POSTING PILIHAN] SCAM ALERT: BERHATI-HATI PENIPUAN BOMOH TILIK NASIB UNTUK PERUBATAN


Sindiket penipuan bomoh tilik nasib dalam bidang perubatan sering menyasarkan mangsa bagi tujuan mengubah nasib.

Suspek akan cuba mendampingi mangsa dengan menawarkan batu azimat atau tangkal untuk memperdaya mangsa dengan bayaran berupa wang tunai dan barang kemas.

Ikuti penerangan ringkas modus operandi berhubung sindiket jenayah ini melalui infografik yang disediakan oleh Jabatan Siasatan Jenayah Komersil Bukit Aman.


Image may contain: text that says 'HAK MILIK JSJK BUKIT AMAN PENIPUAN BOMOH TILIK NASIB/PERUBATAN Suspek akan mendampingi mangsa menawarkan azimat/tangkal atau mengadakan upacara tertentu yang kononnya boleh mengubah nasib Semasa upacara, suspek mengambil kesempatan melarikan bersama tunai/ barang kemas Setelah itu mangsa dikehendaki menyerahkan wang tunai atau barang kemas untuk mendapatkan batu azimat/tangkal dan bagi upacara mengubah nasib AMARAN PENTING!!! JANGAN TERPEDAYA DENGAN TIPU BomoH DISEDIAKAN DI.Y NALINI MUNUSAMY INSP DISEDIAKANPADA:2 29/2/2021 Suspek akan memasukkan wang/ barang kemas ke dalam bungkusan dan meminta supaya mangsa tidak membuka sehingga upacara selesai EKTR/AN-NENABUT'

PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS