Menu

KERATAN AKHBAR PILIHAN: UJIAN ISTIDRAJ PADA YANG LALAI, MEWAH TANPA REDA ALLAH S.W.T

Bidin tidak pernah sedar perbuatannya selama ini amat menyimpang jauh. Dia selalu mengambil dan menerima rasuah, berfoya-foya di pusat hiburan, mencari dan mengumpul harta serta duit berkepuk dengan jalan tidak betul.

Dia berasakan dirinya amat hebat apabila kegiatannya sukar dan gagal dikesan ketua atau pucuk pimpinannya, malah dia lebih berbangga dapat naik pangkat dengan mencanak-canak pula. Sebenarnya semua perkara yang kita lakukan dan perbuatan kita adalah dengan izin Allah S.W.T.

Pada saat Allah S.W.T sedang menguji kita dengan ujiannya yang maha dahsyat, jangan sesekali alpa dan lupa ujian Allah S.W.T itu sangat berat walaupun kita bebas atau senang pada mata kasar seseorang, tetapi mungkin batin kita merana akibat daripada perbuatan itu.

Bila-bila masa saja Allah S.W.T boleh tarik kesenangan atau kemudahan yang dinikmati sekarang. Bahagia tapi tidak berkat itu adalah istidraj yang bermaksud pemberian nikmat Allah S.W.T kepada manusia yang pemberian itu tidak diredai-Nya.

Ikuti kupasan topik berkenaan ujian istidraj pada yang lalai, mewah tanpa reda Allah S.W.T oleh Ketua Polis Balai Nusa Bestari, Ibu Pejabat Polis Daerah Iskandar Puteri, Johor, ASP Dr. Mohd Roslan Mohd Tahir.

Bacaan lanjut seperti di keratan akhbar terbitan Harian Metro.

May be an image of 1 person and text that says 'UJIAN ISTIDRAJ PADA YANG LALAI Mewah tanpa reda Allah berasakan bahawa katakan Bersama istidraj. istiara). mengambilda B wa itu Manusia istidraj adalah manusia lupa daratan. Walaupun berbuat maksiat, berasa Allah SWT menyayanginya membakar Nusa dengan'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS