Menu

AMARAN: RIBUT PETIR DAN HUJAN LEBAT DI SEMENANJUNG MALAYSIA, SARAWAK DAN SABAH

Jabatan Meteorologi Malaysia mengeluarkan amaran ribut petir, hujan lebat dan angin kencang di kebanyakan negeri di Semenanjung Malaysia, Sarawak dan Sabah sehingga jam 7.00 malam ini.

Orang ramai dinasihatkan agar sentiasa berhati-hati ketika menunggang atau memandu kenderaan dan peka dengan keadaan sekeliling sekiranya berlaku peningkatan paras air secara mendadak di sekitar kawasan kediaman masing-masing.


May be an image of map and text that says 'JABATAN METEOROLOGI MALAYSIA KEMENTERIAN ALAM SEKITAR DAN AIR METMalayaia Amaran Ribut Petir Masa dikeluarkan: 3:35 petang; 11 September 2022 Ribut Petir Hujan Lebat sehingga 7:00 malam, 11 September 2022 Perak (Kuala Kangsar, Kinta dan Kampar). •Kelantan (Gua Musang) .Pahang (Tanah Tinggi Cameron, Lipis, Raub, Temerloh, Maran, Kuantan, Bera, Pekan dan Rompin) .Johor (Segamat, Muar, Batu Pahat, Kluang, Mersing, Kulai dan Kota Tinggi) •Sarawak: Sarikei (Sarikei, Julau dan Meradong), Sibu, Mukah dan Kapit (Song) Sabah: Pantai Barat (Ranau), Sandakan (Tongod, Telupid, Beluran dan Sandakan) dan Kudat (Pitas dan Kudat)'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS