Menu

#BeSmartStayAlert #LetsFightScammerTogether [POSTING PILIHAN] SCAM ALERT: WASPADA TIPU JUAL BELI HARTANAH

Jangan mudah terpedaya dengan sindiket penipuan yang menawarkan jualan hartanah dengan harga yang terlalu murah daripada nilai harga semasa.

Ikuti modus operandi sindiket tersebut dan tips serta nasihat yang disediakan oleh Jabatan Siasatan Jenayah Komersil bagi mengelakkan diri anda menjadi mangsa.

Jangan lupa layari Media Sosial Rasmi Polis Diraja Malaysia dan klik ‘Like’ untuk mendapatkan pelbagai informasi terkini daripada kami di:

#PolisDirajaMalaysia
#RoyalMalaysiaPolice
#PDRM
#RMP
#27102022

May be an image of 4 people and text that says 'TIPU JUAL BELI HARTANAH Tanahitusaya MODUS OPERANDI harga M 90K CONTRACT 1 F”rSa 口 2 menawarkan hartanah kepada mangsa dengan haga yang Suspek kakan membawa mangsa tanah ersebut. 3 Mangsa bersetuju dengan yang tawarkan membuat kepada suspek dalam talian. 6 Suspek memberikan ikan mangsa perjanjian beli. PEJABAT TANAH 5 Mangsa sedar bahawa pengadu pudalam jual tanah. Mangsa membuat semakan di TIP & NASIHAT suspek. SEMAKMULE https://semakmule.rmp.gou.my nama. Setelah pembayaran dibuat suspek gagal dihubungi. Semak dengan Pejabat Ukur untuk sebar Dapatkan nasihat daripada peguamyang bertauliah INFOLINE: 013-21 997 pembelian tanah. berdaftar. @JSJKPDRM @JSJKPDRM CYBERCRIMEALERTRMP CYBERCRIMEALERTRMP SMART ALERT'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS