Menu

#InfoBersama POSTING PILIHAN: SELENGGARA KENDERAAN ANDA SEBELUM MEMULAKAN PERJALANAN

Orang ramai yang merancang ingin pulang ke kampung atau membawa keluarga melawat tempat-tempat yang menarik dinasihatkan supaya melakukan pemeriksaan dan menyelenggara kenderaan anda terlebih dahulu sebelum memulakan sebarang perjalanan.

Ikuti langkah-langkah mudah yang telah disediakan oleh pihak Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) Malaysia sebagai panduan bagi memastikan kenderaan anda berada dalam keadaan baik dan selamat.

Sumber: PLUS Malaysia

Jangan lupa layari Media Sosial Rasmi PDRM dan klik ‘Like’ untuk mendapatkan pelbagai informasi terkini daripada kami di:

#PolisDirajaMalaysia
#RoyalMalaysiaPolice
#PDRM
#RMP
#25112022

May be an image of 1 person, car and text that says 'CPLUs SELENGGARA KENDERAAN SEBELUM MEMULAKAN PERJALANAN Sebelum memulakan perjalanan, pastikan anda melakukan pemeriksaan dan menyelenggara kenderaan seperti berikut:- Periksa bahagian- -bahagian enjin seperti minyak pelincir, bateri, tali kipas dan air radiator. Periksa bahagian- -bahagian lampu seperti lampu utama, lampu isyarat, lampu brek dan lampu isyarat kecemasan. Periksa bahagian -bahagian penting tayar seperti tekanan angin, keadaan tayar dan tayar gantian. Periksa bahagian-bahagian brek seperti minyak brek, brek tangan dan keberkesanan brek. Periksa getah pengelap cermin.'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS