Menu

#WarAgainstDrugs KERATAN AKHBAR PILIHAN: POLIS KELANTAN HARGAI TINDAKAN PIHAK POLIS THAILAND GAGALKAN PENYELUDUPAN DADAH BERNILAI RM46 JUTA

Tumpat, 24 Mei 2023 – Polis Kelantan menghargai tindakan cekap pihak polis Narathiwat, Thailand menggagalkan cubaan menyeludup hampir satu tan metrik dadah jenis ice atau kristal Methamphetamine bernilai hampir 350 juta baht (RM46.29 juta) Khamis lalu.

Bekalan dadah yang diperoleh dari Bangkok itu dihantar ke Tak Bai di Narathiwat dan dipercayai mahu diseludup masuk ke negara ini.

Ketua Polis Kelantan, CP Dato’ Muhamad Zaki Hj. Harun berkata, kerjasama sebegitu sentiasa dilakukan melalui pertukaran maklumat dan hasil risikan polis di kedua-dua negara.

“Kita sentiasa mengadakan perbincangan bersama pihak berkuasa Thailand dan amat berterima kasih terutama Pasukan Polis Narathiwat yang memenuhi janjinya (saling bekerjasama).

“Kita akui Thailand banyak membuat tangkapan (dadah) berikutan sindiket akan melalui perjalanan yang jauh untuk sampai ke sempadan Malaysia. Mungkin ada sekatan jalan raya dilakukan di negara itu yang menghasilkan kejayaan.” katanya kelmarin.

Bacaan lanjut seperti dalam akhbar terbitan Harian Metro.

May be an image of text

PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS