Menu

#BeSmartStayAlert #LetsFightScammerTogether [POSTING PILIHAN] SCAM ALERT: AWAS! JANGAN MUDAH TERPEDAYA TAKTIK "MACAU SCAM"

Sindiket penipuan "Macau Scam" mempunyai pelbagai taktik dan helah bagi memperdaya orang ramai. Antaranya membuat panggilan telefon dengan menyamar sebagai pihak berkuasa dan memberitahu anda terlibat dengan jenayah tertentu.

Jangan mudah terpedaya! Ikuti nasihat dan modus operandi sindiket berkenaan yang disediakan oleh Kementerian Dalam Negeri bagi mengelakkan diri anda menjadi mangsa.

May be an image of text that says '知 KEMENTERIAN DALAM NEGERI MACAU SCAM BAGAIMANA MANGSA BOLEH TERPEDAYA ? Suspek akan menakutkan mangsa dengan cara ugutan dan menakut-nakutkan mangsa: Awak ada tunggakan bayaran dan perlu bayar segera! Awak akan ditangkap dan dipenjara! Awak terlibat dengan jenayah! Jangan beritahu sesiapa! Akta Rahsia Rasmi. SIAPA YANG MUDAH MENJADI MANGSA Mudah cemas Mudah takut KESELAMATAN Tidak berkongsi masalah BERSAMA Tidak mengikuti isu semasa JABATAN SIASATAN JENAYAH KOMERSIL, PDRM kementerlandalamnegeri @KDNPUTRAJAYA Kementerian Dalam Negeri MABANI'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS