Info Balai PDRM

INFO BALAI: BALAI POLIS ROMPIN, NEGERI SEMBILAN


Balai Polis Rompin, Negeri Sembilan telah dibina pada tahun 1982 dan terletak di bawah pentadbiran Ibu Pejabat Polis Daerah Jempol.

Balai yang mempunyai keluasan kawasan pentadbiran 307 kilometer persegi itu telah beroperasi sepenuhnya sejak tahun 1984 lagi dengan kebanyakannya meliputi perkampungan FELDA, perumahan awam dan perladangan.

Selain itu, penugasan balai berkenaan turut mendapat sokongan kekuatan dari dua buah Pondok Polis iaitu Pondok Polis Palong 2 dan Pondok Polis Palong 4 yang terletak dalam daerah sama.

Kini, ia diketuai oleh seorang Ketua Polis Balai berpangkat Sarjan Mejar dengan dibantu seramai 18 orang Anggota Pangkat Rendah berlainan pangkat.

#PolisDirajaMalaysia
#RoyalMalaysiaPolice
#PDRM
#RMP

Image may contain: text that says 'INFO BALAI PDRM BALAI POLIS ROMPIN, SEMBILAN Polis Rompin, dan terletak Daerah empol. Sembilan bawah pentadbiran BAA tahun Pejabat Polis Balai yang kawasan kilometer persegi telah beroperasi sepenuhnyasejak dengan kebanyakannya meliputi perkampungan FELDA, perumahan perladangan. 307 Selain penugasan sokongan kekuatana Polis Palong dan Pondok berkenaan pondok yang mendapat Pondok seorang Ketua Sarjan Mejar Rendahberlanan pangkat. Balai berpangkat Anggota Pangkat Alamat Balai: Polis Rompin, 73500 Rompin Negeri lan. Talian telefon: 06-4576 222 isDiraja Malaysia pdrmsia official PDRMsia PDRMsia'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS