Sharing Is caring
.....................................................................................................................................................................................................................................................
 • APA KATA ANDA?

  Aug 10, 2022
  Nyatakan pendapat anda di ruangan komen.
  Baca Lagi
 • FORUM AKTA PENCEGAHAN JENAYAH 1959: PETIKAN UCAPAN AHLI PANEL 2

  Aug 08, 2022
  Petikan ucapan mantan Peguamcara Negara, Datuk Seri Razak Musa dalam Forum Akta Pencegahan Jenayah 1959 (POCA) yang berlangsung di Maktab Polis Diraja Malaysia, Kuala Lumpur pada 4 Ogos lalu.
  Baca Lagi
 • FORUM AKTA PENCEGAHAN JENAYAH 1959: PETIKAN UCAPAN AHLI PANEL

  Aug 06, 2022
  Petikan ucapan mantan Timbalan Ketua Bahagian Pendakwaan, Jabatan Peguam Negara, Dato' Ishak Mohd Yusof dalam Forum Akta Pencegahan Jenayah 1959 (POCA) yang berlangsung di Maktab Polis Diraja Malaysia, Kuala Lumpur pada 4 Ogos lalu.
  Baca Lagi
 • USIK-USIK: MAKHLUK KECIL PUN KAMI SELAMATKAN

  Aug 03, 2022
  🐢: Terima kasih abang Polis sudi bantu saya seberang jalan. Kalau tak, alamatnya malam baru sampai. 👮🏻‍♂️: Sama-sama. Bukan cik kura-kura jer, sesiapa pun kami akan bantu. 🐢: By the way...Abang bujang lagi ke? 🤭
  Baca Lagi
 • APA KATA ANDA? 23062022

  Jun 23, 2022
  Anak-anak perlu diajar dari usia kecil untuk berkongsi apa jua perkara bagi mengelak mereka memendam rasa sehingga berlakunya tekanan perasaan atau depresi. Setuju atau tidak?
  Baca Lagi
 • APA KATA ANDA?

  May 24, 2022
  Pembuli atau samseng jalan raya ialah individu yang memiliki kurang sifat sabar dan sukar bertolak ansur dengan pengguna jalan raya yang lain. Setuju atau tidak?
  Baca Lagi
 • APA KATA ANDA?

  Feb 21, 2022
  Apakah punca utama yang menyebabkan ramai remaja terjebak dalam penyalahgunaan dadah?
  Baca Lagi
 • APA KATA ANDA?

  Jan 21, 2022
  Apakah tindakan anda jika menerima berita atau maklumat yang tidak dipastikan kesahihannya? Salurkan kepada pihak berkuasa atau Sebarkan kepada individu lain. Kongsikan pendapat anda di ruangan komen.
  Baca Lagi
 • VIDEO PILIHAN: LINDUNGI DATA PERIBADI | AMBIL PEDULI

  Nov 20, 2021
  Adalah menjadi tanggungjawab individu untuk melindungi data peribadi. Hadkan perkongsian data peribadi anda di mana-mana sahaja. Data peribadi adalah sulit dan tidak wajar untuk dipandang remeh.
  Baca Lagi
 • HENTIKAN! TINGGAL ANAK KECIL SENDIRIAN DALAM KENDERAAN

  Nov 17, 2021
  Kecuaian individu meninggalkan kanak-kanak dalam kenderaan tanpa pengawasan adalah suatu kesalahan di bawah Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001. Jika disabitkan kesalahan, akan didenda tidak lebih RM50,000 atau penjara tidak lebih 20 tahun atau kedua-duanya sekali.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS