Info Peristiwa

HARI PAHLAWAN 2021: PROGRAM JEJAK PERWIRA IX

Bersempena Sambutan Peringatan Hari Pahlawan yang disambut pada 31 Julai lalu, Jabatan Pengurusan membawakan kepada anda Program Jejak Perwira dengan memaparkan sejarah serta menyantuni pahlawan negara yang telah bersara dan masih hidup di seluruh Malaysia.

Program inisiatif Pengarah Pengurusan, CP Dato' Zaini Jass tersebut bertujuan mengenang pengorbanan dan jasa-jasa warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) dalam melindungi kedaulatan dan keselamatan tanah air tercinta.

Semoga dengan adanya siri kisah keperwiraan para penerima Bintang Kehormat Seri Pahlawan Gagah Perkasa (S.P.), Pingat Keberanian Panglima Gagah Berani (P.G.B.) dan Jasa Perkasa Persekutuan (J.P.P.) ini akan menjadikan kita lebih menghargai nilai jasa dan pengorbanan wira-wira negara PDRM yang sanggup mempertaruhkan jiwa serta raga mereka kepada negara dicintai, Malaysia.

Ikuti kisah wira negara, Sarjan (Bersara) Mohd. Aziz Mohd. Yusof (P.G.😎 menerusi Facebook Rasmi Jabatan Pengurusan.

“Polis Dan Masyarakat Berpisah Tiada”


May be an image of 1 person and text that says 'Jejak Perwira SEMPENA HARI PAHLAWAN 2021 SARJAN RF 51940 MOHD. AZIZ BIN MOHD. YUSOF LUMPUNYA PENGGEMPUR KE-16 Sarjan Mohd. Aziz Bin Mohd. Kebesaran Panglima Maha Sultan Haji Ahmad Shah 'adzam Detektif Kuala terpujitanpa Yusof telah dianugerahkan Darjah Khas Bukit Paduka di-Pertuan Agong Billah Al-Marhum Sultan Beliau pada mempamerkar keselamatan sifat-sifat kawasan 1981, beliau bersama lapan dalam satu orang Tempoyang ahang sebaga rapi tersebu bertindak, mereka. dengan pengganas beliau Atas komunis serentak sehingga memberkas pengganas sebarang Susulan pasukan beliau memberkas pengganas pengganas komuni Sungai Pahang itelah nelumpuhkan enggempur Ke-16 dan menghal pengganas meluaskan kawasan operasi ke sempadan Pahang dan Kelantan.'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS