#jomBeringat
.....................................................................................................................................................................................................................................................

#JomBeringat POSTING PILIHAN: TIPS PEMANDUAN DI JALAN RAYA

Mengambil kira aliran lalu lintas yang dijangka meningkat susulan pengumuman rentas negeri yang dibuat oleh kerajaan Ahad lalu, para pegawai dan anggota Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) akan memantau pergerakan kenderaan dan meningkatkan penguatkuasaan undang-undang bagi memastikan kelancaran perjalanan.

Sehubungan itu, pihak JSPT ingin menasihatkan semua pengguna jalan raya agar memandu dengan berhemah dan berdisiplin demi keselamatan anda dan pengguna lain.

Ikuti tips keselamatan yang dikongsikan sebagai panduan dan semoga anda semua selamat tiba ke destinasi yang ingin dituju.

Sumber: Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik PDRM

May be a cartoon of car and text that says 'PESANAN KHIDMAT MASYARAKAT DARIPADA TIPS PEMANDUAN DI JALAN RAYA READY READYTOGO? GO? RANCANG PERJALANAN ANDA. DAPATKAN REHAT YANG SECUKUPNYA. PERIKSA KENDERAAN ANDA SEBELUM MEMULAKAN PERJALANAN. BERTOLAK AWAL UNTUK PERJALANAN YANG JAUH. MEMANDU MENGIKUT HAD LAJU YANG DITETAPKAN. JAGA JARAK KENDERAAN YANG SELAMAT. UNIT MEDIA/ KEMPEN/ PENDIDIKAN JSPT BUKIT AMAN'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS