Petikan Ucapan KPN
.....................................................................................................................................................................................................................................................

PERUTUSAN KETUA POLIS NEGARA SEMPENA SAMBUTAN HARI KRISMAS TAHUN 2023

Salam Sejahtera dan Salam Malaysia Madani.

Saya dan keluarga mengucapkan Selamat Menyambut Hari Krismas kepada warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) serta seluruh rakyat Malaysia yang beragama Kristian.

Bersempena dengan sambutan perayaan ini, marilah kita sama-sama bersatu hati untuk terus memelihara perpaduan serta mensyukuri nikmat keamanan yang dikecapi di tanah air ini. Semoga perayaan Krismas tahun ini diraikan dengan lebih meriah dan harmoni dalam kesepakatan kita menjunjung nilai-nilai murni masyarakat majmuk yang berbilang agama, bangsa dan budaya. 

Sesungguhnya keutuhan silaturahim antara kaum dan kerjasama erat seluruh rakyat Malaysia amat membantu usaha PDRM untuk memperkukuhkan lagi jaringan keselamatan negara. 

Besarlah harapan saya, agar seluruh rakyat Malaysia menanamkan semangat cintakan keamanan, supaya kita dapat mewujudkan sebuah negara yang selamat, makmur dan harmoni.

“MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR” 

(TAN SRI RAZARUDIN BIN HUSAIN) IG 
Ketua Polis Negara Polis Diraja Malaysia

May be an image of text that says 'tan&k Urus Setia Korporat) WALAYSIA' Selamat menyambut Hari Natal 25 DISEMBER 2023 Ikhlas Daripada Warga Polis Diraja Malaysia Polis Diraja Malaysia I pdrmsia PDRMsia PDRMsia PDRMsia_Official Official J pdrmsia_rasmi'

PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS