Sembang Trafik
.....................................................................................................................................................................................................................................................

#SembangTrafik INGKAR LARANGAN BERBASIKAL DI LEBUH RAYA, PENUNGGANG BOLEH DIDENDA SEHINGGA RM1,000

Aktiviti sukan berbasikal kini menjadi satu hobi yang semakin diminati ramai di Malaysia. Namun anda dinasihatkan supaya mematuhi arahan larangan berbasikal di lebuh raya.

Sekiranya anda ingkar larangan tersebut, tindakan boleh diambil di bawah Seksyen 70(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 iaitu melarang atau menyekat daripada menggunakan kenderaan di atas mana-mana jalan yang tertentu.

Jika disabitkan kesalahan, hukuman denda boleh dikenakan tidak melebihi daripada RM1,000 atau penjara tidak lebih daripada tiga bulan atau kedua-duanya.

#SembangTrafikPDRM
#PolisDirajaMalaysia
#RoyalMalaysiaPolice
#PDRM
#RMP
#17092020

Image may contain: text that says 'SEMBANG TRAFIK ...0..0.8. .......**. EXIT 3231 PERSMPANGI SITIAMAN STOP INGKAR LARANGAN BERBASIKAL DI LEBUH RAYA, PENUNGGANG BOLEH DIDENDA SEHINGGA RM1,000 ATAU PENJARA TIDAK MELEBIHI TIGA BULAN ATAU KEDUA-DUANYA. f PolisDirajaMalaysia Terbitan Konsep Urus Setia KPN (Komunikas Korporat) pdrmsia_official PDRMsia PDRMsia'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS