Sembang Trafik
.....................................................................................................................................................................................................................................................

[POSTING PILIHAN] INFO TRAFIK: BERHENTI DI PETAK KUNING ADALAH SATU KESALAHAN

Perbuatan memberhentikan kenderaan di petak kuning adalah menjadi satu kesalahan jalan raya dan boleh dikenakan denda sehingga RM2,000 atau penjara tidak lebih 6 bulan.

Anda dinasihatkan untuk berhenti sebelum petak kuning dan memberi laluan kepada kenderaan yang hendak masuk atau keluar dari simpang jalan. Sentiasa patuhi peraturan lalu lintas dan jadilah pengguna jalan raya yang berbudi bahasa lagi berhemah.

Jangan lupa layari Media Sosial Rasmi PDRM dan klik ‘Like’ untuk mendapatkan pelbagai informasi terkini daripada kami di:


May be an image of ‎1 person, car, road and ‎text that says '‎Jodب BERHENTI DI PETAK KUNING MERUPAKAN SATU KESALAHAN Petak kuning adalah isyarat atau tanda di atas jalan raya yang berfungsi memberi laluan kepada kenderaan yang hendak masuk atau keluar dari simpang jalan. Kesalahan berhenti di petak kuning boleh dikenakan denda sehingga RM 2,000 atau penjara tidak lebih 6 bulan. INFOGRAFIK: JABATAN SIASATAN DAN PENGUATKUASAAN‎'‎‎

PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS