Sembang Trafik
.....................................................................................................................................................................................................................................................

#InfoBersama [PRU-15] POSTING PILIHAN: TIPS PEMANDUAN SELAMAT DI LEBUH RAYA

Pengguna jalan raya dinasihatkan agar berhati-hati semasa pulang ke kampung halaman untuk menunaikan hak anda sebagai pengundi dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) pada 19 November ini.

Ikuti infografik yang disediakan oleh pihak Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) Malaysia berkenaan lapan tips pemanduan selamat di lebuh raya.

Sumber: PLUS Malaysia

Jangan lupa layari Media Sosial Rasmi PDRM dan klik ‘Like’ untuk mendapatkan pelbagai informasi terkini daripada kami di:

#PRU15
#PolisDirajaMalaysia
#RoyalMalaysiaPolice
#PDRM
#RMP
#17112022

May be an image of 3 people and text that says '8 DI LEBUH RAYA TIPS PEMANDUAN SELAMAT 2 CPLUS CPLUS Google play App Store Rancang perjalanan lebih awal Touch Muat turun Aplikasi PLUS untuk trafik terkini dar n maklumat lain 5 5 Periksa selenggara kenderaansebelum kenderaan sebelum memulakan perjalanan Tambah nila & pastikan baki kad Touch nG Go dan ewallet mencukupi R&R KELUAR MyRD MyRFO 110 Dapatkan rehat secukupnya. upnya. Berhenti rehat setiap jam pemanduan di R&R km/j Kenderaan km/j Pakai tali pinggang keledar atau topi keledar Kenderaan Gunakan lorong mod pembayaran yang sama ketika masuk keluar tol Pandu dengan cermat dan patuhi had yang ditetapkan'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS