Siri Antologi Puisi Kepolisan

ANTOLOGI PUISI KEPOLISAN #21

Puisi: Bangkitlah
Nukilan: Puan Zaliza Md. Zin

Kami mengalu-alukan sumbangan karya berbentuk sajak, puisi atau syair daripada para pegawai kanan, anggota dan pegawai awam Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk dimuat naik ke dalam Media Sosial Rasmi PDRM.

Karya anda boleh dihantar ke emel official.pdrmsia@gmail.com.

Sila pastikan setiap karya yang dihantar adalah asli dan tidak menciplak mana-mana hak cipta orang lain. Sertakan bersama nama penuh, pangkat dan tempat bertugas anda.

#AntologiPuisiKepolisan
#PolisDirajaMalaysia
#RoyalMalaysiaPolice
#PDRM
#RMP
#31122022

May be an image of 1 person and text that says 'Terbitan Konsep Setia (Komunikasi Korporat) ANTOLOGI DHSI KTPOA BANGKITLAH Bangkitlah menyusuri Bangkitlah meniti batas-batas kemanusiaan Yang hampir pupus ketaksuban Yang melonjak Yang hampir pupus dek ketandusan Yang pintar Dan fasih kata-kata cuma Sisipkan menegakkan masih belum terjawab Yang masih belum berakhir Dek kerana hati yang kelam Bangkitlah! Hanya Hanydirimu Bangkitlah! Bangkit melondehkan Segala keremehan yang beretika Segala bukan nasionalis Haluar yang bernakhoda Pejamkan matamupada taburan Butakan matamu pada helaian warna Ceriakan penglihatan pada anakmu Generasi pembangun masa depan POLIS NUKILAN: PUAN ZALIZA MD. ZIN SUMBER: BUKU ANTOLOGI PUISI KEPOLISAN SANG SAKA BIRU Polis Diraja Malaysia pdrmsia_official PDRMsia PDRMsia PDRMsia_Official'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS