Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Siaran Media

KENYATAAN MEDIA PENGARAH JABATAN SIASATAN JENAYAH Siasatan Berkenaan Kenyataan Badrul Hisham Bin Shaharin @ Che Gu Bard Yang Berkecenderungan Menghasut Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Yang Di-Pertuan Agong.

KENYATAAN MEDIA PENGARAH JABATAN SIASATAN JENAYAH

Siasatan Berkenaan Kenyataan Badrul Hisham Bin Shaharin @ Che Gu Bard Yang Berkecenderungan Menghasut Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Yang Di-Pertuan Agong.

May be an image of slow loris and text

May be an illustration of text that says 'DIKENDALIKAN OLEH TERKELAS, BAHAGIAN UNIT SIASATAN (D5), BUKIT AMAN DAN DISIASAT DI BAWAH SEKSYEN 4(1) AKTA HASUTAN 1948 IAITU MENGHASUT BAGI MENDATANGKAN KEBENCIAN ATAU TIDAK SETIA TERHADAP MANA-MANA RAJA SEKSYEN 233 AKT KOMUNIKASI DAN PENGGUNAAN TIDAK WAJAR KEMUDAHAN PERKHIDMATAN. IAITU KES ATAU DALAM SIASATAN DAN RAMAI TIDAK YANG PDRM MENASIHATKAN ORANG SEBARANG ULASAN ATAU SPEKULASI BOLEH MENGGANGGU SIASATAN. TINDAKAN TEGAS TANPA KOMPROMI BAKAL DIAMBIL TERHADAP MANA-MANA INDIVIDU SENGAJA MENGGUGAT KETENTERAMAN PDRM MENGGESA ORANG RAMAI AGAR MENJADI PENGGUNA MEDIA SOSIAL TIDAK MENGGUNAKAN PLATFORM TERBABIT SEHINGGA BOLEH KEGENTARAN AWAM SERTA MENGGUGAT NEGARA. YANG BIJAK DAN KEHARMONIAN MOHD MOHD ZAIN) JABATAN SIASATAN'


PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS