Berita

 • HARI PAHLAWAN 2019: MALAYSIA HARI INI (MHI)

  Sep 17, 2019
  Jangan lupa saksikan program Malaysia Hari Ini (MHI) di TV3 bersempena Hari Pahlawan 2019 bersama tetamu jemputan, SAC Pentadbiran, Jabatan Pengurusan Bukit Aman, SAC Dato' Che Yusoff Che Ngah jam 9.00 pagi nanti.
  Baca Lagi
 • KUNJUNGAN HORMAT DARIPADA KETUA PROVOS MARSYAL ATM

  Sep 13, 2019
  Kuala Lumpur, 13 Sept 2019 – Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN), CP Datuk Mohd Khalil Kader Mohd berbesar hati menerima kunjungan hormat daripada Ketua Provos Marsyal, Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Brigedier Jeneral Tuan Haji Mislan Anuar di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, hari ini.
  Baca Lagi
 • YDP AGONG SOLAT JUMAAT DI MASJID AS-SOLEHIN BERSAMA WARGA PDRM

  Sep 13, 2019
  Keberangkatan tiba Seri Paduka telah disambut sendiri oleh Ketua Polis Negara, IG Tan Sri Dato’ Seri Abdul Hamid Bador bersama Timbalan Ketua Polis Negara, DIG Dato’ Pahlawan Mazlan Mansor dan barisan Pengarah Polis Diraja Malaysia (PDRM).
  Baca Lagi
 • TRIVIA HARI PAHLAWAN 2019: SIMBOLIK SAMBUTAN HARI PAHLAWAN

  Sep 13, 2019
  TRIVIA HARI PAHLAWAN 2019: SIMBOLIK SAMBUTAN HARI PAHLAWAN.
  Baca Lagi
 • HARI PAHLAWAN 2019: TAZKIRAH JUMAAT

  Sep 13, 2019
  SEBENAR-BENAR JIHAD Daripada Abu Said al-Khudri RA katanya, seorang lelaki bertanya: wahai Rasulullah, siapakah orang yang paling utama? jawab Baginda SAW, “Iaitu orang Mukmin yang berjihad dengan dirinya sendiri di jalan Allah”. Lelaki itu bertanya lagi “Selepas itu siapakah lagi? “Baginda menjawab, “yang mengasingkan dirinya di lereng-lereng bukit untuk beribadat kepada tuhan-Nya. Dalam satu riwayat yang lain iaitu orang yang bertaqwa kepada Allah dan meninggalkan (mengasingkan diri) daripada orang yang melakukan kejahatannya. (Hadith Riwayat al-Bukhari dan Muslim).
  Baca Lagi
 • PROGRAM-PROGRAM SEMPENA SAMBUTAN HARI PAHLAWAN 2019

  Sep 12, 2019
  Jangan lupa untuk terus setia melayari Media Sosial Rasmi PDRM untuk mendapatkan pelbagai informasi terkini mengenai program-program sempena Sambutan Hari Pahlawan 2019 yang akan diadakan seperti ketetapan berikut:
  Baca Lagi
 • SEGMEN EKSPRESI DI BERNAMA RADIO: SAMBUTAN HARI PAHLAWAN 2019

  Sep 12, 2019
  Jangan lupa dengarkan Bernama Radio di frekuensi FM 93.9 Mhz dan Facebook https://www.facebook.com/bernamaradio/ dalam segmen ‘Ekspresi' seperti ketetapan berikut:
  Baca Lagi
 • HARI PAHLAWAN 2019: PROGRAM SELAMAT PAGI MALAYSIA (TV1)

  Sep 11, 2019
  Jom saksikan program Selamat Pagi Malaysia secara langsung di TV1 jam 9.00 pagi ini yang membincangkan tentang ‘Sambutan Hari Pahlawan 2019’ bersama ACP Pentadbiran/Belanjawan, Jabatan Pengurusan Bukit Aman, ACP Haji Ghazali Yunos dan Pengarah Operasi, Cawangan Operasi dan Latihan, Markas Tentera Darat (Mk TD), Kolonel Azudin Hassan.
  Baca Lagi
 • KPN TERIMA KUNJUNGAN HORMAT DARIPADA PENGARAH URUSAN SHELL MALAYSIA

  Sep 11, 2019
  Ketua Polis Negara, IG Tan Sri Dato' Seri Abdul Hamid Bador berbesar hati menerima kunjungan hormat daripada Pengarah Urusan Shell Malaysia Trading Sdn. Bhd., Encik Shairan Huzani Husain di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, dekat sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • IJN SANGKAL GAMBAR TULAR LELAKI BAWA ANAK PESAKIT JANTUNG

  Sep 11, 2019
  Kuala Lumpur, 11 September 2019 - Yayasan Institut Jantung Negara (IJNF) menasihatkan orang ramai agar berhati-hati sebelum tularkan cerita yang tidak sahih.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS