Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • MAJLIS BERSAMA PEMIMPIN

  Nov 29, 2016
  Majlis Bersama Pemimpin sempena Seminar Ketua Polis Daerah Tahun 2016 diadakan di Dewan Sultan Haji Ahmad Shah, Maktab Polis Diraja Malaysia (PDRM), di sini, hari ini.
  Baca Lagi
 • PESARA DAN BAKAL PESARA PEGAWAI KANAN PDRM 2016 DIRAI

  Nov 28, 2016
  Seramai 345 pegawai kanan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang telah bersara dan akan bersara diraikan dalam majlis “Malam Mess Meraikan Pesara Dan Bakal Pesara Pegawai Kanan PDRM 2016” di Hotel Pullman Bangsar, di sini, malam tadi.
  Baca Lagi
 • JSPT TERIMA LAWATAN KERJA KPN

  Nov 25, 2016
  Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik ( JSPT ) hari ini berbesar hati menyambut ketibaan Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar yang hadir membuat lawatan kerja ke jabatan tersebut di Bilik Mesyuarat Aras 21, Menara 1, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • USAH ABAIKAN ISU KESELAMATAN NEGARA - KPN

  Nov 24, 2016
  Gombak, 24 Nov 2016 – Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar menggesa orang ramai terutamanya di kalangan graduan universiti supaya tidak dimanipulasi oleh pihak-pihak yang mempunyai niat dan tujuan yang buruk, lebih-lebih lagi apabila melibatkan soal keselamatan negara.
  Baca Lagi
 • PDRM-MMS: LANCAR TAJUK BUKU ‘COFFEE TABLE’

  Nov 18, 2016
  Kuala Lumpur, 18 Nov 2016 – Polis Diraja Malaysia (PDRM) bersama Syarikat Multi Mobile Solution Sdn. Bhd. (MMS) petang tadi melancarkan tajuk buku ‘Coffee Table’ PDRM "Polis dan Masyarakat Berpisah Tiada" di Dewan Ballroom, Hotel Seri Pacific.
  Baca Lagi
 • NASIB MANGSA KEBAKARAN TERBELA

  Nov 18, 2016
  Bukit Aman, 18 Nov 2016 – Persatuan Keluarga Polis (PERKEP) menghulurkan bantuan berjumlah RM16,000 kepada lapan keluarga mangsa kebakaran Batalion 12 Pasukan Gerakan Am (PGA) Sibu, Sarawak yang disampaikan oleh Pengerusi PERKEP Malaysia, Puan Sri Dato’ Imran Ibrahim, di sini, hari ini.
  Baca Lagi
 • KUNJUNGAN HORMAT PUCUK PIMPINAN PDRM KE ATAS YANG DIPERTUAN AGONG

  Nov 18, 2016
  Kuala Lumpur, 18 November 2016 - Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong, Al Mu’tasimu Billahi Muhibbudin Tuanku Al-Haj Abdul Halim Mu’adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah dan Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong, Tuanku Hajah Haminah hari ini berkenan menerima kunjungan hormat daripada Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar bersama barisan pucuk pimpinan tertinggi Polis Diraja Malaysia (PDRM).
  Baca Lagi
 • BANGLADESH HIGH COMMISSION TEMUI KPN

  Nov 16, 2016
  Defence Adviser Bangladesh High Commission Air Commodore, Md. Humayun Kabir membuat kunjungan hormat ke atas Ketua Polis Negara (KPN), Inspektor Jeneral Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar di Bilik tetamu KPN, aras 31, Menara 1, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman pagi tadi.
  Baca Lagi
 • KUNJUNGAN HORMAT AMBASSADOR OF IRAQ

  Nov 15, 2016
  Ambassador Of The Republic Of Iraq, H.E. Prof. Dr. Basim Hattab Habash Altumma membuat kunjungan hormat ke atas Ketua Polis Negara, Inspektor Jeneral Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar bertempat di Bilik Tetamu, Aras 31, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, di sini, petang tadi.
  Baca Lagi
 • PPM TAMPIL DENGAN IDEA BARU KE ARAH PERKHIDMATAN CEMERLANG

  Nov 14, 2016
  Klang, 14 November 2016 – Pengarah Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Polis Diraja Malaysia (PDRM), Dato’ Jalaluddin Abdul Rahman dalam ucapannya pada hari ini telah menuntut warga Pasukan Polis Marin (PPM) untuk lebih kreatif dan berinovatif serta berdaya saing dalam mencari idea-idea baru khususnya dengan menggunakan pendekatan Strategi Lautan Biru Nasional (NBOS) ke arah menghasilkan perkhidmatan yang berkualiti tinggi.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS