Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • UNITED NATIONS HIGH COMMISIONER FOR REFUGEES KUNJUNG KPN

  Mar 31, 2016
  Bukit Aman, 31 Mac – Representative of United Nations High Commisioner for Refugess (UNHCR), Mr. Richard Towle telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman di sini, pagi ini.
  Baca Lagi
 • MURID TERGUNTING LIDAH SENDIRI, TIADA UNSUR BULI - KETUA POLIS SELANGOR

  Mar 31, 2016
  Shah Alam, 31 Mac- Tidak wujud unsur buli dalam insiden seorang murid darjah dua yang mendakwa dipaksa memotong lidahnya sendiri pada 24 Mac lepas, kata Ketua Polis Selangor Datuk Abdul Samah Mat.
  Baca Lagi
 • LELAKI DISYAKI PENGEDAR DADAH DITAHAN DI ALOR SETAR - POLIS

  Mar 31, 2016
  Alor Setar, 31 Mac- Polis menahan seorang lelaki dipercayai pengedar dadah kerana memiliki dadah dipercayai heroin bernilai RM22,000 dan syabu bernilai RM9,000, dalam sekatan jalan raya di hadapan Balai Polis Anak Bukit awal pagi semalam.
  Baca Lagi
 • DELEGASI UNIVERSITI LIM KOK WING KUNJUNG PENGARAH JSJK

  Mar 30, 2016
  Pertemuan itu, selain merapatkan hubungan dua hala antara Presiden tertinggi Universiti dan Polis Diraja Malaysia turut membincangkan kerjasama program ‘Cyber-Crime Awareness Campaign’ bakal diadakan suatu masa ditentukan kelak.
  Baca Lagi
 • TIMBALAN MENTERI KESELAMATAN AWAM REPUBLIK RAKYAT CHINA TEMUI KPN

  Mar 29, 2016
  Bukit Aman, 29 Mac – Delegasi China yang diketuai oleh Timbalan Menteri Keselamatan Awam Republik Rakyat China, H.E. Li Wei telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar dalam rangka lawatan beliau ke Malaysia di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, Kuala Lumpur.
  Baca Lagi
 • PELAJAR SEKOLAH BERASRAMA PENUH DIJUMPAI SELAMAT DI SURAU KKIA

  Mar 24, 2016
  Kota Kinabalu, 24 Mac - Seorang pelajar lelaki sekolah berasrama penuh di sini, yang dilaporkan hilang pada 20 Mac lepas, dijumpai dalam keadaan selamat di surau Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu (KKIA), malam tadi.
  Baca Lagi
 • MEDIA SOSIAL ANCAMAN BAHARU KEPADA KESELAMATAN NEGARA

  Mar 24, 2016
  Melihat ancaman serangan semantik itu, Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah memfokuskan jenayah itu di dalam salah satu 3 tonggak utama, iaitu ‘mengawal serta mengekang jenayah dan ancaman media sosial melalui pencegahan dan penyiasatan berkesan’. “Media sosial kini semakin berleluasa dan seringkali dikesan mengandungi unsur-unsur hasutan yang amat berbahaya apabila ia menyentuh isu-isu sensitif seperti isu perkauman, isu keagamaan termasuk institusi raja”, ujar Timbalan Ketua Polis Negara, Dato’ Sri Noor Rashid Ibrahim mewakili Ketua Polis Negara.
  Baca Lagi
 • BUNYI TEMBAKAN, LETUPAN TIDAK JEJAS TUGAS PASUKAN FORENSIK PDRM

  Mar 24, 2016
  Kuala Lumpur, 24 Mac - Terperangkap di zon perang di Ukraine adalah detik cemas dihadapi Pasukan Pengecaman Mangsa Bencana (DVI) Polis Diraja Malaysia (PDRM) ketika menyiasat tragedi pesawat Malaysia Airlines MH17 ditembak jatuh di negara itu.
  Baca Lagi
 • CURI MOTOSIKAL SUMBANG 50 PERATUS KES JENAYAH PERLIS

  Mar 23, 2016
  Arau, 23 Mac - Kecurian motosikal menyumbang 50 peratus daripada jumlah kes jenayah di Perlis bagi suku pertama tahun ini, kata Ketua Polis Perlis, SAC Shafie Ismail.
  Baca Lagi
 • POLIS TUBUH PASUKAN KHAS SIASAT KES BALING 'MOLOTOV COCKTAIL' DI BANGI

  Mar 18, 2016
  Kuala Lumpur, 18 Mac- Polis menubuhkan satu pasukan khas bagi menyiasat kes rumah seorang Penolong Pegawai Daerah Hulu Langat di Seksyen 14, Bandar Baru Bangi, dibaling dengan tiga 'molotov cocktail' atau bom petrol, semalam.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS