Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • KUNJUNGAN HORMAT OLEH HAKIM MAHKAMAH TINGGI KUALA LUMPUR

  Oct 31, 2016
  Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur , Jenayah 1 (SOSMA), Dato’ Haji Azman bin Abdullah telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Pengarah Pengurusan Polis Diraja Malaysia (PDRM), Dato’ Sri Zulkifli Abdullah di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • MILIKI PEDANG SAMURAI DI TEMPAT AWAM WARGA MYANMAR DIPENJARA LIMA TAHUN

  Oct 28, 2016
  Gara-gara memiliki dan membawa sebilah pedang samurai di tempat awam seorang pengutip sampah warga Myanmar dipenjara lima tahun oleh Mahkamah Sesyen Ampang di sini hari ini.
  Baca Lagi
 • PERKEP MALAYSIA LAWAT MUZIUM DAN GALERI SENI BANK NEGARA MALAYSIA

  Oct 26, 2016
  Kuala Lumpur, 26 OKT 2016 – Keterujaan warga Persatuan Keluarga Polis (PERKEP) Malaysia dapat dilihat apabila diberi pendedahan mempelajari sejarah mata wang dunia semasa lawatan akademik ke Muzium Dan Galeri Seni Bank Negara Malaysia (BNM) bertempat di Sasana Kijang Jalan Dato Onn, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • PENERBANGAN SULUNG HELIKOPTER PDRM JENIS AGUSTA WESTLAND AW 139

  Oct 26, 2016
  Kuala Lumpur, 26 Oktober 2016 – Pesawat helikopter jenis Agusta Westland AW 139 milik Polis Diraja Malaysia (PDRM) melakukan penerbangan sulung pagi ini di Pengkalan Pasukan Gerakan Udara (PGU), Jalan Lapangan Terbang Lama, Sg. Besi, di sini.
  Baca Lagi
 • 41 PEGAWAI POLIS TAMAT DIPLOMA EKSEKUTIF SAINS SIASATAN (DESS)

  Oct 21, 2016
  Kuala Lumpur, 21 Oktober 2016 – Seramai 41 pegawai polis telah berjaya menamatkan pengajian dalam Diploma Eksekutif Sains Siasatan (DESS) anjuran Universiti Malaya (UM) dan Maktab Polis Diraja Malaysia (PDRM), Kuala Lumpur. Program tersebut bertujuan melahirkan penyiasat polis yang cekap dalam menangani sesuatu kes jenayah.
  Baca Lagi
 • PDRM PERLUAS PERPUSTAKAAN BESTARI DI PULAPOL KL

  Oct 20, 2016
  Kuala Lumpur, 20 Oktober 2016 – Polis Diraja Malaysia (PDRM) kini meluaskan penggunaan era penyelidikan dan pembelajaran dalam talian melalui Perpustakaan Bestari atau ‘Samsung Smart Library’. Objektif itu diterjemahkan melalui satu Majlis Pelancaran ‘Samsung Smart Library’ yang berlangsung di Perpustakaan Pusat Latihan Polis (PULAPOL), Kuala Lumpur oleh Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar.
  Baca Lagi
 • 14 PETUGAS PDRM MISI PBB DARFUR (UNAMID) KEMBALI KE TANAH AIR

  Oct 20, 2016
  Sepang, 20 Oktober 2016 – Seramai 14 pegawai dan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang berkhidmat di Misi PBB Darfur, Sudan (UNAMID) selesai menjalankan tugas selama 18 bulan dan selamat tiba di Kuala Lumpur International Airport (KLIA 1), di sini hari ini.
  Baca Lagi
 • KETUA POLIS NEGARA HADIR SIRI CERAMAH PEGUAM NEGARA 2016

  Oct 17, 2016
  Bangi, 17 Oktober 2016 – Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar pagi tadi sempat meluangkan masa menghadiri siri ceramah Peguam Negara, Tan Sri Dato’ Sri Haji Mohamed Apandi Ali yang bertajuk “AG's Perspectives On Article 5 Of The Federal Constitution In This Challenging Borderless World” di Institut Latihan Kehakiman dan Perundangan (ILKAP), Bandar Baru Bangi, Selangor.
  Baca Lagi
 • KOMUNIKASI KORPORAT PDRM BERSAMA CP PUCHONG JAYAKAN PASAR 10 SEN

  Oct 16, 2016
  Kuala Lumpur, 16 OKT 2016 – Sebagai usaha berterusan untuk menyokong program Community Policing, pihak Community Policing Puchong dengan kerjasama Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui Urus Setia Ketua Polis Negara (KPN) Komunikasi Korporat telah mengadakan satu program kemasyarakatan iaitu ‘Pasar 10 Sen’ bertempat di Kompleks Projek Perumahan Rakyat (PPR) Pinggiran Bukit Jalil, di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • POLIS SAHKAN ANCAMAN BOM DITERIMA KOLEJ DI BANDAR UTAMA PANGGILAN PALSU

  Oct 10, 2016
  Petaling Jaya, 10 Okt 2016 - Polis mengesahkan panggilan ancaman bom yang diterima oleh pihak pengurusan sebuah kolej di Bandar Utama, di Persiaran Utama, di sini, adalah panggilan palsu.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS