Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • LAPAN GENG SINDIKET PENIPUAN DITAHAN

  Sep 24, 2014
  Kuala Lumpur, 24 Sept.- Lapan lelaki dipercayai ahli sindiket penipuan cabutan bertuah ditahan dalam satu serbuan yang dilakukan oleh sepasukan anggota Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK) Bukit Aman di sebuah pangsapuri di Jalan Alor, di sini, 10 Sept lalu.
  Baca Lagi
 • JPPPW PLATFORM KECEMERLANGAN POLIS WANITA

  Sep 23, 2014
  Bukit Aman, 23 Sept. 2014 – Meneruskan agenda bagi memperkasakan perkhidmatan Polis khususnya golongan hawa, Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui Jawatankuasa Pembangunan Pengurusan Polis Wanita ( JPPPW ) telah mengadakan satu mesyuarat bagi membincangkan hala tuju Polis Wanita mengikut arus pemodenan.
  Baca Lagi
 • MALAM SEINDAH KENANGAN RAI PEGAWAI TURUS JPPPW

  Sep 23, 2014
  Bukit Aman, 23 Sept – Sempena Mesyuarat Pegawai Turus Jawatankuasa Pembangunan Pengurusan Polis Wanita(JPPPW) bagi tahun 2014 yang bakal berlangsung hari ini, sebuah majlis makan malam bertemakan Malam Seindah Kenangan telah dilangsungkan di MES Pegawai Kanan Bukit Aman semalam.
  Baca Lagi
 • JIPS: KE ARAH PEMANTAPAN INTEGRITI PDRM

  Sep 19, 2014
  Bukit Aman, 19 Sept – JIPS akan diperkasakan dengan beberapa tingkat pelaksanaan melibatkan pelarasan semula perjawatan peringkat kontinjen dan daerah, penambahbaikan sistem yang digunapakai oleh Cawangan Tatatertib dan Bahagian Agama dan Kaunseling (BAKA), penyusunan semula program latihan ke atas pegawai JIPS, pertambahan program anjuran BAKA, peningkatan kerjasama bersama lain-lain agensi kerajaan, mengadakan Kursus Pegawai Integriti Bertauliah (CEIO), mewujudkan Perintah Tetap Ketua Polis Negara (PTKPN) baru untuk JIPS serta pemilihan pegawai JIPS yang berlatarbelakangkan pendidikan agama untuk jawatan di BAKA.
  Baca Lagi
 • PROGRAM PDRM SAFECAM PARTNERSHIP MAMPU KURANGKAN JENAYAH

  Sep 19, 2014
  Program Polis Diraja Malaysia (PDRM) 'Safe Camera (SafeCam) Partnership' yang dilaksanakan di sini diyakini mampu mengurangkan aktiviti jenayah di bandar ini.
  Baca Lagi
 • 239 TERIMA PINGAT PERINGATAN HARI POLIS KE 207

  Sep 19, 2014
  Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XIV Almu’tasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu’adzam Shah ibni Almarhum Sultan Badlishah berkenan menyematkan Darjah Kepahlawanan Pasukan Polis Dan Pingat Keberanian Polis kepada 239 pegawai dan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM).
  Baca Lagi
 • #MH17 : TIGA LAGI JENAZAH MANGSA SELAMAT TIBA

  Sep 19, 2014
  Sepang, 18 Sept – Tiga lagi jenazah mangsa MH17 tiba di pekarangan Kompleks Bunga Raya, Sepang selepas selamat mendarat dengan Pesawat Komersial MH19 awal pagi tadi.
  Baca Lagi
 • KUNJUNGAN HORMAT KPN PALESTIN

  Sep 19, 2014
  Bukit Aman, 18 Sept. – Pertemuan empat mata di antara pemimpin tertinggi Polis Diraja Malaysia (PDRM) dengan Polis Palestin dalam menzahirkan kerjasama selain bertukar pandangan dalam usaha memerangi jenayah bagi kedua-dua buah negara.
  Baca Lagi
 • PROGRAM ANAK ANGKAT JABATAN LOGISTIK - KOR SUKSIS UIAM

  Sep 15, 2014
  Langkawi, 15 Sept - Jabatan Logistik Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengambil langkah inisiatif dengan mengadakan program anak angkat bersama 50 orang Sukarelawan Siswa Siswi (SUKSIS) Universiti Islam Antarabangsa (UIAM).
  Baca Lagi
 • KUNJUNGAN HORMAT KETUA POLIS SINGAPURA

  Sep 15, 2014
  Bukit Aman, 15 Sept. – Pertemuan empat mata pemimpin tertinggi Polis Diraja Malaysia dan Polis Singapura menzahirkan kerjasama yang terbaik di antara badan beruniform bagi kedua-dua buah negara.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS