Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • MALAM MESS SEMPENA PERSIDANGAN ASEANAPOL KALI KE- 36

  Jul 27, 2016
  Putrajaya, 27 Julai - Bersempena Persidangan ASEANAPOL yang memasuki edisi kali ke-36 tahun ini, Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengadakan Majlis Makan Malam penuh istiadat kepolisan atau “Mess Night” bagi meraikan deligasi Ketua-ketua Polis Negara ASEAN di Pusat Persidangan Antarabangsa Putrajaya (PICC), di sini, malam tadi.
  Baca Lagi
 • ASEANAPOL KE-36: KUNJUNGAN HORMAT KETUA POLIS NEGARA CHINA DAN JEPUN KE ATAS KPN

  Jul 27, 2016
  Ketua Polis Negara merangkap Pengerusi ASEANAPOL 2016, Tan Sri Dato' Sri Khalid Abu Bakar sebentar tadi menerima kunjungan hormat daripada rakan sejawatannya dari negara China iaitu Commisioner Mr. Liao Jinrong dan dari negara Jepun, Senior Commisioner Mr. Takashi Murata di Bilik Pahang, Hotel Marriott Putrajaya.
  Baca Lagi
 • PERSIDANGAN ASEANAPOL KE-36 MEMBUKA TIRAI

  Jul 26, 2016
  Kuala Lumpur, 22 Julai - Persidangan ASEANAPOL atau Persidangan Gabungan Polis-Polis Rantau Asia Tenggara kali ke-36 di Hotel Marriot Putrajaya membuka tirai persidangan hari ini dengan dirasmikan oleh YAB Perdana Menteri, Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak.
  Baca Lagi
 • TERIMA KASIH DATO’ MORTADZA NAZARENE!

  Jul 25, 2016
  Kuala Lumpur, 25 Julai – Berkuatkuasa 26 Julai 2016, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK), Dato’ Sri Mortadza Nazarene akan menjalani persaraan wajib dan menyaksikan JSJK akan melalui perubahan tampuk pimpinan di mana selepas ini ianya akan diterajui oleh Dato’ Acryl Sani Haji Abdullah Sani, yang akan juga akan menyerahkan jawatan Pengarah Jabatan Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) yang selama ini disandangnya kepada Dato’ Rusli bin Ahmad.
  Baca Lagi
 • POLIS BONGKAR SINDIKET PENIPUAN ‘HIGHWAY GROUP’

  Jul 25, 2016
  Kuala Lumpur, 25 Julai – Jabatan Siasatan Jenayah Kormersil (JSJK) dengan kerjasama JSJK Negeri Sembilan, Melaka, Kelantan dan Pulau Pinang berjaya membongkar satu sindiket skim cepat kaya terbesar ‘Highway Group’ melalui satu operasi khas yang dikenali sebagai Op Nuri 2/16 selepas menerima aduan daripada orang awam.
  Baca Lagi
 • PDRM CADANG TAMBAH PENDEKATAN BAHARU OP SELAMAT AKAN DATANG

  Jul 22, 2016
  Kuala Lumpur, 22 Julai – Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan bercadang memberikan tumpuan kepada pendekatan pendidikan dan pembudayaan masyarakat berhemah ketika memandu bagi mengekalkan penurunan kadar kematian kemalangan jalan raya kata Timbalan Ketua Polis, Tan Sri Dato’ Sri Noor Rashid Ibrahim ketika merasmikan Majlis Penutupan Op Selamat 9/2016 di Terminal Bersepadu Selatan (TBS) di sini, hari ini.
  Baca Lagi
 • BMI IDEAL SYARAT WAJIB SAH JAWATAN, NAIK PANGKAT DALAM PASUKAN

  Jul 21, 2016
  Kuala Lumpur, 21 Julai – Lanjutan daripada Program Trim & Fit yang telah dilaksanakan sebelum ini, Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar telah bersetuju program ini akan dikuatkuasakan sepenuhnya mulai 1 Januari 2018 dan menjadi salah satu syarat bagi kenaikan dan pengesahan pangkat serta lain-lain yang berkaitan kerjaya warga PDRM.
  Baca Lagi
 • JALINAN SYAWAL KELAB SUKAN DAN KEBAJIKAN PDRM

  Jul 21, 2016
  Kelab Sukan Dan Kebajikan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang bernaung di bawah Jabatan Pengurusan PDRM hari ini telah mengadakan majlis rumah terbuka ketika sambutan lebaran masuk hari ke-16 Syawal bertempat di perkarangan Kompleks 3, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, tengah hari tadi.
  Baca Lagi
 • POLIS KELANTAN RAMPAS HEROIN DAN PIL KUDA BERNILAI RM199,800

  Jul 19, 2016
  Kota Bharu, 19 Julai - Polis Kelantan menahan lima lelaki dan seorang wanita dan merampas dadah jenis heroin serta 6,990 pil kuda yang bernilai RM199,800 dalam tiga serbuan bermula semalam dan berakhir awal pagi tadi.
  Baca Lagi
 • LELAKI TERLIBAT KES PECAH MASUK BILIK HOTEL DITAHAN

  Jul 19, 2016
  Iskandar Puteri, 19 Julai - Polis percaya dapat menyelesaikan dua kes pecah masuk bilik hotel dengan tertangkapnya seorang lelaki tempatan berusia 23 tahun di sini, Ahad lalu.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS