Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • APLIKASI ‘PDRM HRMIS MOBILE’ RAIH ANUGERAH MSC

  Oct 30, 2014
  Kuala Lumpur, 30 Okt – Aplikasi ‘PDRM HRMIS Mobile’ telah memenangi bagi kategori ‘Best of e-Government & Public Sector’ dalam Majlis Anugerah Multimedia Super Corridor ( MSC) Malaysia APICTA 2014 yang berlangsung di Auditorium Perdana, Wisma Radio, Angkasapuri, Kuala Lumpur pagi tadi.
  Baca Lagi
 • POLIS SABAH TAHAN LELAKI DISYAKI BUNUH KEKASIH

  Oct 30, 2014
  Kota Kinabalu, 30 Okt - Seorang lelaki warganegara Indonesia ditahan di kawasan kebun sayur Masilau, Kundasang, Ranau, kira-kira 130 kilometer dari sini, kerana disyaki membunuh seorang wanita semalam.
  Baca Lagi
 • 41 WARGA JSJN TERIMA KENAIKAN PANGKAT, 44 DIANUGERAH KHIDMAT CEMERLANG

  Oct 30, 2014
  Majlis pada hari ini telah menyaksikan seramai 41 orang penerima kenaikan pangkat serta 44 orang penerima APC di mana kedua-dua upacara telah disempurnakan oleh Pengarah JSJN, Dato’ Sri Noor Rashid bin Ibrahim.
  Baca Lagi
 • TUKAR 24 JAM KALAU MASIH WUJUD JUDI TANPA LESEN

  Oct 30, 2014
  George Town, 30 Okt - Ketua-ketua balai di negeri ini akan ditukarkan 24 jam sekiranya masih wujud kegiatan perjudian tanpa lesen di kawasan mereka, kata Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Abdul Rahim Hanafi.
  Baca Lagi
 • RONDAAN BERSAMA PPM DAN POLAIR POLDA RIAU

  Oct 30, 2014
  Muar, 29 Okt – Rondaan bersama Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah 2 dan Polisi Air (POLAIR) Polisi Daerah (POLDA) Riau telah dilakukan di sekitar Selat Melaka bagi membincangkan beberapa isu keselamatan antara Malaysia dan Indonesia, awal pagi hari ini.
  Baca Lagi
 • KUNJUNG HORMAT TERAKHIR NG JOO HEE SEBAGAI KETUA POLIS SINGAPURA

  Oct 29, 2014
  Kunjung hormat yang merupakan kali terakhir buat Ketua Polis Singapura itu disambut mesra oleh Ketua Polis Negara, Inspektor Jeneral YDH Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar di Pejabat Ketua Polis Negara, Menara 1, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, sebagai tanda hubungan dua hala dengan pasukan keselamatan itu.
  Baca Lagi
 • KIK: PENINGKATAN KUALITI SEIRING TEKNOLOGI

  Oct 28, 2014
  Bertempat di Dewan Auditorium, Kompleks D Putrajaya, Konvensyen KIK yang berlangsung selama lima hari mulai semalam telah menghimpunkan 33 kumpulan daripada tujuh jabatan yang bernaung di bawah KDN.
  Baca Lagi
 • 30 EKOR KUDA BARU BANTU LAKSANA TUGAS PDRM

  Oct 23, 2014
  Kesemua kuda itu telah diserahkan dalam satu majlis pengiktirafan kuda yang disempurnakan oleh Ketua Polis Negara, YDH Tan Sri Dato’ Sri Khalid bin Abu Bakar di Markas Pasukan Simpanan Persekutuan (PSP) Cheras, pagi tadi sempena ulang tahun ke-30 Unit Berkuda Polis Diraja Malaysia (PDRM) ditubuhkan.
  Baca Lagi
 • PDRM,SPRM JALIN KERJASAMA MEMANTAPKAN INTEGRITI PASUKAN

  Oct 20, 2014
  Kuala Lumpur, 20 Okt – Pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) sentiasa memperbaiki tindakan polis dalam gejala rasuah khususnya melalui satu Mesyuarat Panel antara PDRM dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Pejabat Ketua Polis Negara, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • TOLAK RASUAH: PENGHARGAAN, CONTOH TELADAN KEPADA PEGAWAI POLIS YANG BERINTERGRITI

  Oct 15, 2014
  Berucap sempena Perhimpunan Bulanan Semua Jabatan Peringkat Bukit Aman Anjuran Jabatan Pencegahan Jenayah Dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) di Perkarangan Kompleks 3, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, hari ini, beliau menyentuh berkenaan Kempen Tolak Rasuah yang dilancarkan baru-baru ini di mana ianya menjadi satu daripada inisiatif PDRM meningkatkan integriti di kalangan warga PDRM.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS