Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • PDRM JULANG PIALA PUSINGAN KEJOHANAN KUDA LASAK PIALA KPN 2019

  Jun 30, 2019
  Putrajaya, 30 Jun 2019 - Lord Reza nama timangan kepada baka Kuda Arab ternyata membawa tuah kepada Koperal Muhmod Fand Rizan Ali dari Unit Berkuda Polis Diraja Malaysia (PDRM) apabila berjaya merangkul johan kategori CEN 80 kilometer (km) dan sekaligus menjulang Piala Pusingan Kejohanan Kuda Lasak Piala Ketua Polis Negara 2019 Sempena Peringatan Hari Polis ke-212 di Taman Ekuestrian Putrajaya, di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • KPN TEMUI WARGA KERJA JPJKK

  Jun 26, 2019
  Kuala Lumpur, 26 Jun 2019 – Siri lawatan kerja rasmi Ketua Polis Negara (KPN), IG Dato’ Seri Abdul Hamid Bador ke seluruh jabatan PDRM diteruskan lagi ke Jabatan Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) di Tingkat 5, Menara 1, Bukit Aman, hari ini.
  Baca Lagi
 • KOPERASI PDRM DUDUKI TANGGA KE-7 DALAM 100 KOPERASI TERBAIK NEGARA

  Jun 26, 2019
  Kuala Lumpur, 26 Jun 2019 – Segala usaha dan inisiatif yang dilaksanakan oleh anggota lembaga, pihak pengurusan serta seluruh warga Koperasi Polis Diraja Malaysia (KPDRM) Berhad dalam meningkatkan keuntungan pelaburan, membuahkan hasil apabila ia berjaya menduduki tangga ketujuh dalam Profil 100 Koperasi Terbaik di Malaysia bagi tahun 2018.
  Baca Lagi
 • SINERGI PDRM-VTREC KURANGKAN KADAR JENAYAH CURI KENDERAAN

  Jun 26, 2019
  Kuala Lumpur, 26 Jun 2019 – Sebagai iltizam ke arah memberi kesedaran kepada masyarakat dalam mengurangkan kadar jenayah curi kenderaan, Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) telah berkolaborasi dengan Vehicle Theft Reduction Council of Malaysia Berhad (VTREC) sejak tahun 2013.
  Baca Lagi
 • KPN TERIMA KUNJUNGAN HORMAT DARIPADA PENGERUSI MCCF

  Jun 25, 2019
  Kuala Lumpur, 25 Jun 2019 – Pengerusi Malaysian Community Care Foundation (MCCF), Tuan Haji Halim Haji Ishak telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Ketua Polis Negara, IG Dato’ Seri Abdul Hamid Bador di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, di sini, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • LAWATAN KERJA RASMI KPN DAN TIMBALAN KPN KE JABATAN PENGURUSAN

  Jun 24, 2019
  Kuala Lumpur, 24 Jun 2019 - Ketua Polis Negara, IG Dato' Seri Abdul Hamid Bador dan timbalannya, DIG Dato' Pahlawan Mazlan Mansor hari ini mengadakan lawatan kerja rasmi ke Jabatan Pengurusan di Menara 2, Bukit Aman.
  Baca Lagi
 • KEJOHANAN PIALA KPN : KONTINJEN PULAU PINANG, KEDAH DAN SELANGOR UNGGULI ACARA SEPAK TAKRAW

  Jun 23, 2019
  Kuala Lumpur, 23 Jun 2019 – Aksi cemerlang yang dipamerkan pasukan sepak takraw dari Kontinjen Pulau Pinang, Kedah dan Selangor membuahkan hasil apabila masing-masing dinobatkan sebagai juara dalam empat kategori yang dipertaruhkan di Kejohanan Sepak Takraw, Dart, Catur dan Karom Piala Ketua Polis Negara (KPN) pada tahun ini.
  Baca Lagi
 • PENGERUSI COMINTEL CORPORATION BHD TEMUI KPN

  Jun 20, 2019
  Kuala Lumpur, 20 Jun 2019 – Pengerusi Comintel Corporation Bhd, Tan Sri Samsuri Arshad telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Ketua Polis Negara (KPN), IG Dato’ Seri Abdul Hamid Bador di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • KPN TERIMA KUNJUNGAN HORMAT DARIPADA TIMBALAN MENTERI PERTAHANAN

  Jun 20, 2019
  Kuala Lumpur, 20 Jun 2019 – Timbalan Menteri Pertahanan, Senator Tuan Liew Chin Tong telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Ketua Polis Negara, IG Dato’ Seri Abdul Hamid Bador di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, di sini, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • FOKUS TIGA PERKARA UNTUK KEKANG RASUAH SEHINGGA KE AKAR UMBI- KPN

  Jun 20, 2019
  Kuala Lumpur, 20 Jun 2019 - Ketua Polis Negara, IG Dato' Seri Abdul Hamid Bador menekankan terhadap tiga fokus utama termasuk meningkatkan integriti dan akauntabiliti dalam kalangan pegawai serta anggota polis, bagi mengekang rasuah sehingga ke akar umbi.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS