Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • PDRM LAKSANA OPERASI KHAS KEKANG KEMALANGAN MAUT LIBATKAN BAS

  Dec 01, 2017
  Ekoran peningkatan jumlah kemalangan melibatkan bas, Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman telah melaksanakan satu operasi khas melibatkan pengangkutan awam tersebut sejak 20 November lalu dan berakhir hari ini.
  Baca Lagi
 • KESIAPSIAGAAN PDRM DALAM PENGURUSAN MEDIA HADAPI SITUASI KRISIS

  Nov 30, 2017
  Kuala Lumpur, 30 November 2017- Polis Diraja Malaysia (PDRM) menyedari bahawa pengurusan media secara efisien ketika menghadapi situasi krisis adalah amat penting bagi memastikan maklumat yang ingin disampaikan kepada masyarakat adalah tepat dan berkesan.
  Baca Lagi
 • PENGERUSI KAWASAKI MOTORS (MALAYSIA) MEMBUAT KUNJUNGAN KE BUKIT AMAN

  Nov 28, 2017
  Pengarah Jabatan Pencegahan Jenayah Dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) Bukit Aman, Dato’ Tajudin Md Isa yang mewakili Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Mohamad Fuzi Harun telah menerima kunjungan hormat Pengerusi Eksekutif Kawasaki Motors (Malaysia) Sdn Bhd, Ahmad Faez Tan Sri Yahaya di biliik tetamu KPN, Menara 1, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • PROGRAM COMMUNITY POLICING DEDAH LANGKAH KESELAMATAN KEPADA KANAK-KANAK TADIKA KIDS ACADEMY

  Nov 27, 2017
  Serdang, 27 November 2017 – Pendidikan awal kanak-kanak mengenai langkah-langkah keselamatan adalah elemen yang penting dalam membentuk masyarakat yang sentiasa peka dengan kejadian jenayah yang berlaku di sekeliling kita, bak kata pepatah, ‘melentur buluh biar dari rebungnya’.
  Baca Lagi
 • UJIAN MENEMBAK PISTOL JABATAN PENGURUSAN BUKIT AMAN

  Nov 23, 2017
  Cheras, 23 November 2017 - Ujian Menembak Jabatan Pengurusan Polis Diraja Malaysia (PDRM) Bukit Aman dengan kerjasama Bahagian Persenjataan, Bukit Aman telah diadakan di Lapang Sasar Briged Tengah Pasukan Gerakan Am (PGA) Cheras, dekat sini, bermula 20 November lalu dan dijangka berakhir esok.
  Baca Lagi
 • BUKIT AMAN TERIMA KUNJUNGAN PELAJAR KOLEJ ANTARABANGSA CRESCENDO, ULU TIRAM, JOHOR

  Nov 23, 2017
  Lawatan ke Ibu Pejabat Polis Bukit Aman ini adalah salah satu tentatif program Jurusan Pengajian Undang-undang kolej tersebut di mana aturcara program ini akan diteruskan dengan lawatan ke Kompleks Parlimen Negara, Kompleks Istana Keadlian di Putrajaya dan bandar Melaka.
  Baca Lagi
 • MAKLUMAN: JAMBATAN PULAU PINANG DITUTUP SELAMA 10 JAM PADA HARI AHAD INI

  Nov 21, 2017
  Georgetown, 21 November 2017 - Jambatan Pulau Pinang akan ditutup sementara selama 10 jam kepada semua kenderaan pada Ahad ini sempena acara Larian Antarabangsa Jambatan Pulau Pinang 2017.
  Baca Lagi
 • TIMBALAN KPN TERIMA KUNJUNGAN HORMAT DELEGASI AUSTRALIA

  Nov 21, 2017
  Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato' Sri Noor Rashid Ibrahim telah menerima kunjungan hormat daripada delegasi Australia di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • KEBAJIKAN PEGAWAI AWAM PDRM TERUS DIBERI PERHATIAN

  Nov 16, 2017
  Pucuk pimpinan Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak pernah melupakan kebajikan pegawai awam yang sama penting seperti mana pegawai dan anggota PDRM di mana segala isu dan permasalahan yang dihadapi mereka diberi perhatian serta tindakan yang sewajarnya. Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Mohamad Fuzi Harun dalam ucapannya bersempena Majlis Penutupan Perhimpunan Kesatuan Kakitangan Perkhidmatan Tadbir dan Awam Pasukan Polis Semenanjung Malaysia (PACSU) di Maktab PDRM Kuala Lumpur hari ini, menjelaskan pegawai-pegawai awam ini adalah sebahagian daripada tulang belakang dalam menggerakkan PDRM ke mercu kecemerlangan.
  Baca Lagi
 • LAWATAN KERJA KPN KE UNIT TINDAKHAS (UTK)

  Nov 13, 2017
  Kuala Lumpur, 11 November 2017 – Sejak penubuhannya 42 tahun lalu Unit Tindakhas (UTK) sememangnya amat digeruni pihak musuh di atas kepakaran dan kepantasan unit sehingga dikenali sebagai ‘quiet professional’ dalam melaksanakan operasi-operasi khas.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS