Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • POLIS NAFI GAJAH MERAYAU DI KAWASAN R&R TITIWANGSA DI GERIK

  Apr 29, 2018
  Gerik, 29 April 2018 - Polis hari ini menafikan kononnya seekor gajah liar merayau-rayau di kawasan Rehat dan Rawat (R&R) Titiwangsa, Jalan Raya Timur Barat yang tular menerusi media sosial.
  Baca Lagi
 • PRU KE-14: KENYATAAN MEDIA KETUA POLIS PAHANG

  Apr 28, 2018
  Proses penamaan calon di kesemua pusat penamaan calon negeri Pahang telah selesai dengan baik. Semua proses berjalan dalam keadaan baik dan lancar. Seramai 3197 orang yang bertugas iaitu 466 Pegawai Kanan Polis, 2698 Pegawai Rendah Polis dan 33 Pegawai Awam yang ditugaskan untuk menjaga keamanan dan keselamatan sepanjang proses penamaan calon yang berjalan di 14 Pusat Penamaan Calon di seluruh Pahang. Sehingga Proses Penamaan Calon selesai tiada kejadian yang menggugat ketenteraman awam dan keselamatan yang dilaporkan berlaku
  Baca Lagi
 • HARI POLIS KE-211: UPACARA SEMBAHYANG AGAMA BUDDHA

  Apr 27, 2018
  Shah Alam, 27 April 2018 – Sempena Peringatan Hari Polis ke -211, seramai lebih kurang 300 penganut agama Buddha terdiri daripada warga kerja Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan orang awam telah hadir dalam upacara keagamaan Buddha yang berlangsung di Samadhi Vihara, dekat sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • SIDANG MEDIA KHAS KPN: POLIS KENAL PASTI SALAH SEORANG SUSPEK, ORANG RAMAI DIMINTA SALUR MAKLUMAT

  Apr 25, 2018
  Kuala Lumpur, 25 April 2018 - Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengenal pasti salah seorang suspek yang terlibat dalam kes pembunuhan warga Palestin, Dr. Fadi M R Albatsh Fatma di ibu negara, baru-baru ini.
  Baca Lagi
 • PRU KE-14: WARGA PDRM TUNAI SOLAT HAJAT SERENTAK DI SELURUH KONTINJEN

  Apr 25, 2018
  Kuala Lumpur, 25 April 2018 – Bersempena Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14 yang bakal menjelang, warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui kontinjen dan formasi di seluruh negara telah mengadakan Majlis Solat Hajat, Bacaan Yasin, Tahlil dan Doa Selamat secara serentak, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • 102 PEGAWAI KANAN DAN PEGAWAI RENDAH PDRM TERIMA PJPN

  Apr 25, 2018
  Kuala Lumpur, 23 April 2018 – Seramai 102 orang pegawai kanan dan pegawai pangkat rendah Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah dianugerahkan Pingat Jasa Pahlawan Negara (PJPN) sebagai menghargai semangat kepahlawanan, pengorbanan dan kebaktian mereka kepada negara yang berlangsung di Dewan Tan Sri Khalid, Pusat Latihan Polis (PULAPOL) Kuala Lumpur, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • KES BUNUH WARGA PALESTIN: DAKWAAN POLIS LEWAT TIBA DI TEMPAT KEJADIAN ADALAH TIDAK BENAR

  Apr 22, 2018
  Kuala Lumpur, 22 April 2018 - Polis Diraja Malaysia (PDRM) menafikan dakwaan kononnya pasukan keselamatan itu tiba lewat ke lokasi pembunuhan pensyarah warga Palestin, Dr. Fadi Mohammed Al Batash di Jalan Meranti di sini semalam.
  Baca Lagi
 • KES BUNUH WARGA PALESTIN: JANGAN SEBARKAN MAKLUMAT TIDAK SAHIH

  Apr 22, 2018
  Satu gambar lelaki kononnya adalah suspek utama kes pembunuhan pensyarah warga Palestin di hadapan Kondominium Idaman Puteri, Jalan Meranti, Gombak, dikesan mulai tersebar dalam laman sosial sejak malam tadi.
  Baca Lagi
 • PRU KE-14: POLIS KELANTAN TERIMA 18 LAPORAN BABITKAN BENDERA PARTI POLITIK

  Apr 22, 2018
  Kota Bharu, 22 April 2018 - Empat daripada 18 laporan yang diterima polis di negeri ini sejak 12 April lalu, membabitkan dakwaan bendera parti politik dikhianati.
  Baca Lagi
 • HARI POLIS KE-211: UPACARA SEMBAHYANG AGAMA KRISTIAN

  Apr 22, 2018
  Petaling Jaya, 22 April 2018 - Bersempena Sambutan Peringatan Hari Polis Ke-211 Tahun, upacara sembahyang Agama Kristian telah diadakan di Gereja Full Gospel Assembly (FGA), Jalan Kuchai Lama, di sini, pagi tadi. Upacara tersebut diketuai oleh Ketua Pusat Pengajian Sains Perisikan dan Kajian Strategik, Maktab Polis Diraja Malaysia Kuala Lumpur, SAC Tan Chong Jin yang juga merangkap Pengerusi Jawatankuasa Sembahyang Hari Polis Agama Kristian.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS