Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • POLIS CARI PENYELESAIAN KUARTERS 'DISERANG' SEMUT CHARLIE

  Sep 30, 2018
  Kuantan, 29 September 2018 – Polis Pahang akan membuat pemeriksaan lanjut dan mencari penyelesaian berhubung ‘serangan’ semut Charlie yang menyebabkan dua kanak-ka­nak mengalami luka serta gatal dalam kejadian di kuarters Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Pekan dekat sini, baru-baru ini.
  Baca Lagi
 • POLIS PANTAU DRON

  Sep 29, 2018
  Polis Diraja Malaysia (PDRM) melakukan pemantauan rapi terhadap larangan penggunaan dron sepanjang proses penamaan calon Pilihan Raya Kecil (PRK) Port Dickson di Dewan Majlis Perbandaran Port Dickson (MPPD), hari ini.
  Baca Lagi
 • POLIS PAHANG ANJUR FUN RIDE OKTOBER INI

  Sep 29, 2018
  KUANTAN 29 Sept. - Jabatan Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) negeri mempelawa penyertaan orang ramai sempena penganjuran Fun Run/ Ride 2018 di Temerloh dekat sini pada 13 Oktober ini.
  Baca Lagi
 • PERINTAH BERKURUNG DI ESSZONE DILANJUT HINGGA 13 OKTOBER-PESURUHJAYA POLIS SABAH

  Sep 28, 2018
  Kota Kinabalu, 28 September 2018 — Perintah berkurung di kawasan perairan tujuh daerah dalam Zon Selamat Timur Sabah (Esszone) yang berakhir 6 petang ini dilanjutkan hingga 13 Oktober.
  Baca Lagi
 • PENYAMUN KEDAI DOBI DIDAKWA

  Sep 26, 2018
  Dua lelaki didakwa di Mahkamah Sesyen Sungai Petani, hari ini terhadap tiga pertuduhan melakukan samun di kedai dobi dan kedai runcit 24 jam di Bandar Puteri Jaya serta Taman Ria, Sungai Petani, awal bulan ini.
  Baca Lagi
 • POLIS NAFI LAPORAN KANAK-KANAK DILIWAT OKU DI PANTAI DALAM

  Sep 24, 2018
  Kuala Lumpur, 24 September 2018 - Polis menafikan laporan sebuah portal berita tempatan yang melaporkan kejadian seorang kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun diliwat seorang lelaki Orang Kurang Upaya (OKU) semalam.
  Baca Lagi
 • GAMBAR PENCULIK BUDAK TERSEBAR, INI KATA POLIS...

  Sep 24, 2018
  TULAR sejak semalam, berhubung adanya kumpulan menculik kanak-kanak yang aktif sekitar Alor Setar.
  Baca Lagi
 • PERKEP MALAYSIA PERKASA AKTIVITI PERSATUAN

  Sep 24, 2018
  Kuala Lumpur, 24 September 2018 - Persatuan Keluarga Polis (PERKEP) Malaysia telah mengadakan satu Mesyuarat Bulanan Jawatankuasa Pusat kali pertama buat tahun ini yang berlangsung di Bilik Mesyuarat Mes Pegawai Kanan Polis Diraja Malaysia (PDRM), Bukit Aman, dekat sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • FUTSAL PIALA KPN 2018: KONTINJEN TERENGGANU JUARA KATEGORI LELAKI

  Sep 22, 2018
  Kuala Lumpur, 21 September 2018 – Kontinjen Terengganu dan Bukit Aman bergelar juara Kejohanan Futsal Piala Lelaki dan Wanita Piala Ketua Polis Negara (KPN) Tahun 2018 selepas masing-masing mengungguli kategori lelaki dan wanita dalam acara penentuan juara yang berakhir di KSL Futsal Sport Centre Setapak, di sini, petang tadi.
  Baca Lagi
 • JENAYAH LIBATKAN SUSPEK OKU, AUTISM: TIGA AGENSI JALIN KERJASAMA

  Sep 20, 2018
  Kuala Lumpur, 20 September 2018 – Dalam memastikan prosedur siasatan polis bagi kes jenayah yang melibatkan orang kurang upaya (OKU) dan autism diperkemas serta dijalankan dengan sebaiknya, Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui Urus Setia Ketua Polis Negara (Penyelidikan dan Pembangunan) sedia menjalinkan kerjasama dengan Pusat Permata Kurnia dan badan bukan kerajaan, Yayasan Pengaman Malaysia (PENGAMAN) bagi mencapai objektif tersebut.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS