Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • PDRM SAMBUT BAIK IPCMC, KOMITED BANTERAS RASUAH SECARA TUNTAS

  Nov 29, 2018
  Cheras, 29 November 2018 – Selaras dengan usaha Polis Diraja Malaysia (PDRM) menaikkan nilai integriti warganya sehingga ke akar umbi dalam membendung salah laku terutama melibatkan gejala rasuah, satu program Forum Suruhanjaya Bebas Aduan Dan Salah Laku Polis (IPCMC): Ke Arah Perkhidmatan Kepolisan Yang Cemerlang telah diadakan anjuran mahasiswa Sarjana Sains Sosial (Pengajian Kepolisan) Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Sesi 2017/2019 bertempat di Maktab PDRM Kuala Lumpur, hari ini.
  Baca Lagi
 • MAJLIS PELANCARAN BUKU PEMBUKTIAN DAN PENDAKWAAN SERTA BUKU PANDUAN SIASATAN JENAYAH MELIBATKAN AGEN KIMIA, BIOLOGIKAL, RADIOLOGIKAL, NUKLEAR DAN LETUPAN

  Nov 28, 2018
  Kuala Lumpur, 28 November 2018 – Bagi memastikan penyiasatan Polis Diraja Malaysia (PDRM) sentiasa mengikut ‘Rule of Law’ yang konsisten dan seragam, satu Majlis Pelancaran Buku Pembuktian dan Pendakwaan serta Buku Panduan Siasatan Jenayah Melibatkan Agen Kimia, Biologikal, Radiologikal, Nuklear dan Letupan telah diadakan di Maktab PDRM Cheras, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • MALAM “DEPARTING DIGNIFIED” KENANGAN TERINDAH PERSARAAN PENGARAH PENGURUSAN PDRM

  Nov 25, 2018
  Serdang, 25 November 2018 - Sebagai menghargai jasa dan bakti Pengarah Pengurusan Polis Diraja Malaysia (PDRM), CP Dato’ Sri Asri Yusoff yang telah bersara wajib, satu Majlis Malam Mes Dining Out penuh adat istiadat kepolisan telah diadakan di Royal Ballroom, Palace Of The Golden Horses Hotel (POGH) dekat sini, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • FUN RIDE DSSK-FSSK 2018 DEKATKAN PDRM DENGAN WARGA UKM

  Nov 24, 2018
  Kajang, 24 November 2018 – Program Jom Kayuh Fun Ride anjuran bersama pelajar Diploma Siswazah Sains Kepolisan (DSSK) dan Fakulti Sains Sosial Kemanusiaan (FSSK), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) yang diadakan di kampus UKM pagi tadi menjadi penghubung bagi mengeratkan lagi kerjasama warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) dengan masyarakat setempat khususnya warga universiti.
  Baca Lagi
 • OP SEAGULL: JSJK LUMPUHKAN SINDIKET PINJAMAN WANG TIDAK WUJUD

  Nov 22, 2018
  Kuala Lumpur, 22 November 2018 - Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK) Bukit Aman dengan kerjasama JSJK Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor dan Bahagian Siasatan Jenayah Komersil (BSJK) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang berjaya menahan 21 warga tempatan yang dipercayai sindiket penipuan pinjaman wang tidak wujud dalam lima serbuan di sekitar daerah Kajang membabitkan 32 laporan polis dengan kerugian berjumlah RM 434,486 melalui operasi ‘Op Seagull’.
  Baca Lagi
 • SELAMAT BERSARA DATO’ SRI ASRI, JASA DAN BAKTIMU AKAN SENTIASA DIKENANG

  Nov 22, 2018
  Kuala Lumpur, 22 November 2018 – Pengarah Pengurusan, CP Dato' Sri Asri Yusoff akan menjalani persaraan wajib secara rasminya berkuatkuasa pada 26 November ini sekaligus menyerahkan tugas kepada Timbalan Pengarah Pengurusan (Dasar Sumber Manusia) Bukit Aman, DCP Dato' Abd Jalil Hassan yang akan memangku jawatan tersebut.
  Baca Lagi
 • BALAI POLIS SELURUH NEGARA KEKURANGAN ANGGOTA

  Nov 21, 2018
  Iskandar Puteri, 21 November 2018 - Lebih 500 daripada 791 Balai Polis di seluruh negara ketika ini berdepan masalah kekurangan anggota dan isu berkaitan perjawatan.
  Baca Lagi
 • PERBARISAN TAMAT LATIHAN: 394 INSPEKTOR DAN SARJAN BAHARU LAFAZ IKRAR TAAT SETIA

  Nov 17, 2018
  Kuala Lumpur, 17 November 2018 – Seramai 248 Kadet Inspektor dan 146 Kadet Sarjan selesai melafaz ikrar taat setia dalam Majlis Perbarisan Tamat Latihan Program Latihan Asas Kepolisan (PLAK) Kadet Inspektor bilangan 2 Siri 1/2018 dan Kadet Sarjan bilangan 1 Siri 1/2018 di Dataran Kawad, Pusat Latihan Polis (PULAPOL) Kuala Lumpur, di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • GAMBAR TULAR BERBOGEL DI PANTAI PD: SEBENARNYA KES LAMA DI PULAU PINANG

  Nov 12, 2018
  Port Dickson, 12 Nov. 2018 - Polis menafikan gambar sekumpulan lelaki dalam keadaan tidak senonoh yang tular dalam media sosial ada kaitan dengan kejadian didakwa berlaku di Pantai Batu 9, di sini kelmarin.
  Baca Lagi
 • SUAMI PENGASUH DIREMAN 5 HARI

  Nov 11, 2018
  Suami kepada pengasuh bayi yang maut akibat penderaan fizikal dan seksual, kelmarin, direman selama lima hari bagi membantu siasatan.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS