Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA! DI SINI LAHIRNYA SEBUAH CINTA....

  Aug 31, 2014
  Kuala Lumpur, 31 Ogos – Tanggal 31 Ogos diabadikan tarikh penuh bersejarah bagi seluruh rakyat Malaysia kerana ia adalah hari kebebasan kita daripada dijajah suatu ketika dulu. Sudah 57 tahun negara mengecapi kemakmuran hasil daripada jerit perih pejuang terdahulu memerdekakan negara ini yang dahulunya dikenali Tanah Melayu.
  Baca Lagi
 • PEMASANG CCTV DIKESAN BANTU SIASATAN KES PECAH RUMAH DI PUMPONG

  Aug 30, 2014
  Seorang lelaki berumur 28 tahun sedang dikesan bagi membantu siasatan kes pecah rumah seorang pegawai kerajaan di Pumpong di sini minggu lalu.
  Baca Lagi
 • 40 TAHUN MENABUR BAKTI, JASA DAN PENGORBANAN DIHARGAI

  Aug 29, 2014
  Bermula dengan Konstable Pelatih sehingga menjawat jawatan Pengarah di Jabatan Keselamatan Dalam Negeri Dan Ketenteraman Awam (KDN/KA), jasa dan pengorbanan CP Dato’ Seri Salleh Mat Rasid akan terpahat dalam hati sanubari setiap warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) di mana beliau akan bersara wajib pada hari ini.
  Baca Lagi
 • KUNJUNGAN HORMAT AUSTRALIAN HIGH COMMISSIONER

  Aug 29, 2014
  Bukit Aman, 29 Ogos – H.E Mr. Rod Smith, Australian High Commissioner telah mengadakan kunjungan hormat ke atas YDH Inspektor Jeneral Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar, Ketua Polis Negara di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman.
  Baca Lagi
 • 100 TAHUN PENUBUHAN MES PEGAWAI KANAN PDRM

  Aug 28, 2014
  Genap 100 tahun penubuhan Mes Pegawai Kanan Polis Diraja Malaysia (PDRM) pada 1 Ogos lalu dan bagi meraikannya, Cawangan Mess PDRM Bukit Aman telah mengadakan Sambutan Ulang Tahun Ke-100 di sini, hari ini.
  Baca Lagi
 • PERASMIAN RUMAH PERKEP JKDNKA

  Aug 27, 2014
  Majlis Perasmian Rumah Persatuan Keluarga Polis (PERKEP) Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam (KDN/KA) telah berlangsung di tingkat 29, Menara 1, Bukit Aman.
  Baca Lagi
 • TARIKH DAN PUSAT TEMUDUGA HANYA BAGI MEREKA YANG TELAH MEMOHON MELALUI SURUHANJAYA PERKHIDMATAN AWAM (SPA)

  Aug 27, 2014
  Maklumat mengenai tarikh-tarikh dan 23 pusat temuduga bagi tujuan pengambilan konstabel (lelaki) tahun 2014 yang disebarkan melalui media sosial kebelakangan ini adalah KURANG TEPAT.
  Baca Lagi
 • BUAT LAPORAN POLIS MESKIPUN KES KECIL

  Aug 27, 2014
  Ketua Polis Terengganu, Datuk Jamshah Mustapa meminta orang ramai khususnya penduduk kampung agar membuat laporan polis meskipun ia hanya melibatkan kes kecurian kecil di kawasan mereka.
  Baca Lagi
 • BAKAL HAJI DIRAIKAN

  Aug 25, 2014
  Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Khalid bin Abu Bakar bersama isteri hari ini menyampaikan cenderahati kepada 27 orang Bakal Haji Peringkat Bukit Aman pagi tadi.
  Baca Lagi
 • PGA WAJAR DITERUSKAN

  Aug 25, 2014
  Menurut Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri Dan Ketenteraman Awam (KDN/KA), Dato’ Sri Salleh bin Mat Rasid, PGA tidak boleh dimansuhkan kerana unit itu boleh digerakkan dalam apa-apa keadaan, setiap masa dan di semua tempat.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS