Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • #SembangTrafik BASIKAL LAJAK: IBU BAPA BAKAL DIDENDA

  Jul 31, 2020
  Keseronokan boleh bertukar tragedi jika ibu bapa atau penjaga tidak memantau aktiviti anak-anak dan terus membiarkan mereka bebas menaiki basikal lajak di jalanan.
  Baca Lagi
 • PIC OF THE DAY: OYEN DATANG BALAI POLIS DI MALAM RAYA UNTUK BUAT REPOT KE?

  Jul 30, 2020
  Malam Hari Raya Aidiladha juga si Oyen ni pilih untuk datang mengadu nasib ya? Macamlah sudah tiada hari lain!
  Baca Lagi
 • [HEBAHAN] SESI TEMU RAMAH: STATUS ALIRAN TRAFIK TERKINI

  Jul 30, 2020
  Jom ikuti sesi temu ramah menerusi panggilan telefon Malaysia Petang Ini (MPI) bersama Ketua Penolong Pengarah Penguatkuasaan, Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman, Superintendan Dr. Bakri Zainal Abidin pada jam 4.00 hingga 4.30 petang ini berkenaan status aliran trafik terkini.
  Baca Lagi
 • DAULAT TUANKU! MERAFAK SEMBAH UCAPAN SETINGGI-TINGGI TAHNIAH TUANKU!

  Jul 30, 2020
  Seluruh warga Polis Diraja Malaysia merafak sembah ucapan setinggi-tinggi tahniah Kebawah Duli Yang Maha Mulia Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Al-Marhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'in Billah, Sultan dan Raja pemerintah bagi negeri Pahang Darul Makmur serta segala jajahan takluknya sempena memuliakan ulang tahun hari keputeraan baginda pada hari ini, 30 Julai 2020 (Khamis) bersamaan 9 Zulhijah 1441 Hijrah.
  Baca Lagi
 • TAZKIRAH HARIAN: LUASNYA SEDEKAH

  Jul 30, 2020
  Allah SWT berfirman dalam Surah al-Ra’du ayat 22 maksudnya: “Dan orang-orang yang sabar kerana mengharapkan keredaan Allah semata-mata, dan mendirikan sembahyang, serta mendermakan dari apa yang kami kurniakan kepada mereka, secara bersembunyi atau secara terbuka, dan mereka pula menolak kejahatan dengan cara yang baik, mereka itu semuanya adalah disediakan baginya balasan yang sebaik-baiknya pada hari akhirat”.
  Baca Lagi
 • PRASARANA MODEN IPD SENTUL TINGKATKAN KUALITI KERJA WARGANYA

  Jul 29, 2020
  Kuala Lumpur, 29 Julai 2020 – Warga Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul (IPD) bersedia memberikan perkhidmatan terbaik kepada masyarakat dengan adanya prasarana moden dan ruang yang selesa apabila berkunjung ke IPD baharu itu.
  Baca Lagi
 • [VIDEO PILIHAN] FITNAH POLIS: TERTUDUH KINI DISIASAT

  Jul 28, 2020
  Jom saksikan wawancara khas melalui panggilan telefon oleh Timbalan Ketua Polis Daerah Kajang, Superintendan Mohd Sabri Abdullah mengenai video tular yang mendakwa tiada tindakan diambil oleh Jabatan Siasatan Jenayah Komersil, Ibu Pejabat Polis Daerah Kajang dalam kejadian pecah amanah di Pangsapuri Anggun, Bandar Baru Bangi, Selangor.
  Baca Lagi
 • AL-FATIHAH: BEKAS ANGGOTA POLIS WANITA TERAWAL PDRM MENINGGAL DUNIA

  Jul 28, 2020
  Seluruh warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) melahirkan rasa dukacita dan takziah kepada keluarga bekas anggota polis wanita terawal PDRM, Allahyarhamah Koperal (Bersara) Zainab Abdullah yang telah kembali ke rahmatullah akibat sakit tua di kediaman anaknya di Jalan Bangau 2, Taman Minamah, Nibong Tebal, Pulau Pinang semalam.
  Baca Lagi
 • PERJUANG KEBAJIKAN WARGA PDRM MENERUSI MBJ

  Jul 28, 2020
  Kuala Lumpur, 28 Julai 2020 - Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan (MBJ) Bilangan 2/2020 yang dipengerusi oleh Timbalan Ketua Polis Negara, DIG Dato' Pahlawan Mazlan Mansor telah berlangsung di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • KPN TERIMA KUNJUNGAN HORMAT PROFESOR KRIMINOLOGI USM DAN KETUA-KETUA PERWAKILAN MALAYSIA

  Jul 27, 2020
  Kuala Lumpur, 27 Julai 2020 – Ketua Polis Negara, IG Tan Sri Dato’ Seri Abdul Hamid Bador berbesar hati menerima dua kunjungan hormat hari ini di pejabatnya di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, sebentar tadi.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS