Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • ANGGOTA POLIS BAKAL BERENTAP DI PADANG, UJI SEMANGAT KESUKANAN

  Feb 24, 2015
  Kuala Lumpur, 24 Feb - Anggota polis yang menggalas tanggungjawab menjaga keselamatan dan keamanan negara, kini akan memikul satu lagi tugas khas dengan beradu di padang dan diuji semangat kesukanan mereka.
  Baca Lagi
 • MAYAT LELAKI DITEMUI DITANAM DI HUTAN SIMPAN TASIK PEDU

  Feb 24, 2015
  Kuala Nerang, 24 Feb - Mayat seorang lelaki yang tidak diketahui identiti ditemui ditanam di kawasan Hutan Simpan Tasik Pedu di Charuk Temingat dekat sini semalam.
  Baca Lagi
 • PERKEP ANJUR LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE SHRF FOOD INDUSTRIES

  Feb 18, 2015
  Sepanjang program tersebut, peserta-peserta program telah dikongsikan mengenai strategi dan perancangan perniagaan, cabaran hidup sebagai seorang pengusaha serta pengalaman meluaskan perniagaan di luar negara.
  Baca Lagi
 • PDRM PERLUAS PERKHIDMATAN SSO

  Feb 13, 2015
  Pengarah Jabatan Sumber Strategik dan Teknologi Bukit Aman, CP Datuk Zulkifli Abdullah berkata keputusan berkenaan dilakukan berikutan kejayaan projek perintis SSO di dua Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) terlibat.
  Baca Lagi
 • POLIS SEDIA HADAPI PRK PERMATANG PAUH

  Feb 13, 2015
  Ketua Polis negeri, Senior DCP Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, pihaknya hanya menunggu pengumuman rasmi daripada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sebelum menggerakkan kira-kira 6,200 anggotanya bagi memastikan PRK itu berjalan lancar.
  Baca Lagi
 • PELANCARAN OP SELAMAT 6/2015 DAN ‘KEMPEN RESPEK’

  Feb 11, 2015
  DENGKIL ,10 Feb – Op Selamat 6/2015 sempena perayaan Tahun Baru Cina kali ini akan bermula dari 12 hingga 26 Februari 2015. Sama seperti Op Selamat sebelum ini, objektif operasi ini adalah untuk meminimumkan kadar kemalangan jalan raya dan indeks jenayah melibatkan keselamatan rumah ketika musim perayaan tersebut.
  Baca Lagi
 • DATO’ AZIZAN TERAJU BAHARU PASUKAN GERAKAN KHAS BUKIT AMAN

  Feb 09, 2015
  Dalam majlis itu Ketua Penolong Pengarah PGK, KDN/KA, YDH ACP Zanuddian Samsu Hardi telah menyerahkan dokumen serah terima tugas dan tongkat kuasa yang sebelumnya memangku jawatan itu kepada YDH Dato’ Azizan dengan disaksikan oleh YDH SDCP Dato’ Muhammad Fuad Abu Zarim, Pengarah Jabatan Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam (KDN/KA).
  Baca Lagi
 • PEMANTAPAN KUALITI INTEGRITI WARGA PDRM

  Feb 05, 2015
  Objektif bengkel ini adalah sebagai kajian penambahbaikan kepada SKDD sedia ada, di samping memantapkan penyeliaan di semua peringkat bagi mencegah dan menutup ruang serta peluang berlakunya penyelewengan dan salahlaku di kalangan warga PDRM.
  Baca Lagi
 • PROGRAM ZIARAH PERKEP BUKIT AMAN

  Feb 04, 2015
  Kuala Lumpur, 4 Feb – Bencana banjir yang berlaku baru-baru ini di Kelantan bukan sahaja memberi kesan kepada penduduk di negeri tersebut, malah turut dirasai oleh sebilangan besar warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang berkhidmat di sana.
  Baca Lagi
 • PERPUSTAKAAN BESTARI KE ARAH 'WORLD CLASS POLICING'

  Feb 04, 2015
  Aplikasi ‘Smart Library’ memberikan inisiatif kepada warga PDRM untuk membuat kajian, carian maklumat malahan dapat membantu tugas-tugas operasional polis dengan pantas tanpa terlalu merujuk kepada buku teks.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS