Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • SEMBAHYANG AGAMA BUDDHA SEMPENA HARI POLIS KE-210

  Apr 28, 2017
  Klang, 28 April 2017 - Upacara Sembahyang Agama Buddha sempena sambutan Hari Polis Ke-210 telah diadakan di Samadhi Vihara, Bukit Raja, di sini, hari ini.
  Baca Lagi
 • CERAMAH ISRAK MIKRAJ ANJURAN JABATAN SIASATAN JENAYAH KOMERSIAL

  Apr 28, 2017
  Kuala Lumpur, 28 April 2017 - Bersempena dengan peristiwa Israk Mikraj, Jabatan Siasatan Jenayah Komersial telah menganjurkan program ceramah Israk Mikraj yang berlangsung di Dewan Serbaguna Masjid Bukit Aman di sini, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • MAJLIS SUKAN PDRM TERIMA SUMBANGAN RM75 RIBU

  Apr 27, 2017
  Kuala Lumpur, 27 April 2017 – Sebagai manifestasi menzahirkan sokongan dan semangat kepada Skuad Hoki Lelaki dan Persatuan Sukan Sikh Polis Diraja Malaysia (PDRM), telah berlangsung satu majlis penyerahan cek sumbangan oleh Syarikat MAC Security Consultants SDN BHD di Dewan Bankuet, Tingkat 31, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, di sini, sebentar tadi.
  Baca Lagi
 • WANITA DIDAKWA SEBABKAN KEMATIAN PEGAWAI KANAN POLIS

  Apr 27, 2017
  Baling, 27 April 2017 - Seorang wanita mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertuduhan memandu di bawah pengaruh dadah dan menyebabkan kematian seorang pegawai kanan polis dan isterinya, 18 April lalu.
  Baca Lagi
 • STUDENTS AMONG 33 HELD AT DRUG PARTY

  Apr 27, 2017
  Kuala Lumpur, April 27, 2017 - Two secondary school girls, aged 14 and 15, and two underage boys were among 33 people arrested after police cut short a drug party taking place at an upscale service apartment in Jalan Sultan Ismail.
  Baca Lagi
 • KANAK-KANAK SELAMAT SELEPAS 2 JAM DILARIKAN

  Apr 27, 2017
  Klang, 27 April 2017 - Seorang kanak-kanak lelaki ditemui selamat di Masjid Kampung Dagang, dekat sini, selepas dilarikan kira-kira 2 jam, semalam.
  Baca Lagi
 • 250 WARGA PDRM SERTAI PROGRAM DERMA DARAH ANJURAN BRIGED TENGAH PGA

  Apr 27, 2017
  Seramai 250 warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang terdiri daripada pegawai-pegawai kanan, pegawai pangkat rendah, pegawai awam serta ahli Persatuan Keluarga Polis (PERKEP) Briged Tengah Pasukan Gerakan Am (PGA), Pasukan Simpanan Persekutuan (PSP) Cheras, Maktab PDRM Cheras, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang dan IPD Cheras telah menjayakan Program Derma Darah anjuran Briged Tengah PGA di Dewan Perdana, Ibu Pejabat Markas Briged Tengah PGA, Cheras, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • PELAJAR USIM MELAWAT BUKIT AMAN

  Apr 26, 2017
  Bukit Aman, 26 April 2017 – Seramai 30 orang peserta ilmiah daripada Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) telah menyertai satu taklimat Lawatan Ilmiah dan Program Eksklusif Bersama Pengerusi Fakulti Program yang diadakan di Auditorium Polis Diraja Malaysia (PDRM), Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • SULTAN MUHAMMAD V TUNAI SOLAT JUMAAT DI MASJID PULAPOL

  Apr 21, 2017
  Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XV Sultan Muhammad V telah berkenan mencemar Duli berangkat menunaikan Solat Fardhu Jumaat di Masjid Pusat Latihan Polis (PULAPOL), Kuala Lumpur, hari ini.
  Baca Lagi
 • SEMBILAN AHLI SINDIKET DADAH TUMPAS

  Apr 20, 2017
  Kuala Lumpur, 20 April 2017 - Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN), Bukit Aman dengan elemen 'Special Tactical Intelligence Narcotics Group' (STING) berjaya menumpaskan sembilan ahli sindiket dadah dalam empat serbuan di sekitar Kuala Lumpur, semalam.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS