Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

 • KUNJUNGAN HORMAT VICE CHANCELLOR UNIVERSITY OF DERBY

  Nov 30, 2015
  Bukit Aman, 30 Nov - Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar menerima kunjungan hormat dari Vice Chancellor University of Derby, Prof. Kathryn Mitchell di pejabatnya, pagi tadi
  Baca Lagi
 • KUNJUNGAN HORMAT KEDUTAAN QATAR

  Nov 30, 2015
  Bukit Aman, 30 Nov - Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato’ Sri Khalid Abu Bakar menerima kunjungan hormat daripada ESSA Mohamed Al-Mannai Ambassador Of The State Of Qatar di pejabatnya, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • MALAM MESS MERAIKAN PESARA DAN BAKAL PESARA PDRM 2015

  Nov 30, 2015
  Serdang, 27 Nov – Majlis Malam Mess Meraikan Pesara dan Bakal Pesara Polis DiRaja Malaysia (PDRM) untuk tahun 2015 dengan bertemakan “A Tribute to Everlasting Fellowship” telah berlangsung dalam suasana penuh akrab dan mesra di Royal Ballroom, Hotel Palace Of The Golden Horses (POGH) di Seri Kembangan dekat sini, malam tadi
  Baca Lagi
 • JENAYAH INDEKS DI KELANTAN MENURUN 11.45 PERATUS

  Nov 30, 2015
  Kota Bharu, 30 Nov- Sebanyak 4,541 kes jenayah seperti pecah rumah, ragut dan curi kenderaan dicatatkan sepanjang tempoh Januari hingga Oktober tahun ini di Kelantan, kata Ketua Polis Negeri Datuk Mazlan Lazim.
  Baca Lagi
 • PPM TAWAU TAHAN LELAKI WARGA INDONESIA MILIKI LEBIH 1,000 GRAM SYABU

  Nov 30, 2015
  Tawau, 30 Nov- Seorang lelaki warga Indonesia diberkas Pasukan Polis Marin (PPM) Tawau kerana memiliki lebih 1,000 gram dadah syabu bernilai lebih RM100,000 di kawasan Batu-Batu, Sabindo di sini, pagi semalam.
  Baca Lagi
 • KONTINJEN SELANGOR UNGGULI KEJOHANAN KARATE PIALA KPN

  Nov 30, 2015
  Kejohanan bermula sejak 26 November lalu disertai oleh Kontinjen Bukit Aman, Briged Tengah, Briged Tenggara, Briged Utara, Johor, Kedah, Kelantan, Melaka, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Pulapol Kuala Lumpur, Pasukan Simpanan Persekutuan (PSP), Sabah dan Terangganu.
  Baca Lagi
 • POLIS: TIADA BELAS KASIHAN KEPADA PENGEDAR DADAH

  Nov 26, 2015
  Kuala Lumpur, 26 Nov –Kelicikan dua warga Afrika yang cuba menyembunyikan dadah jenis syabu bernilai RM 2 juta di dalam alat "Smart Balance Wheel" berjaya dikesan dan dipatahkan oleh Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN), Bukit Aman dengan kerjasama pasukan Skuad Taktikal Khas Perisikan Narkotik (STING), Bukit Aman dalam dua serbuan berasingan di Kajang, Selangor, Isnin lalu.
  Baca Lagi
 • MAJLIS MAKAN MALAM PBPM: PATRIOTISME TERUS MEMBARA

  Nov 26, 2015
  Kuala Lumpur, 25 Nov – Sebuah Majlis Makan Malam Sambutan Hari Patriotik Bekas Polis Malaysia (PBPM) dengan tema "Patriotisme Terus Membara" telah berlangsung dalam suasana penuh muhibbah antara mukabaru yang masih berkhidmat dalam pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) dengan mereka yang terdahulu dalam pasukan di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini, malam kelmarin.
  Baca Lagi
 • MAYAT JURUKUR MATI LEMAS DITEMUI

  Nov 25, 2015
  Ipoh, 25 Nov- Mayat lelaki yang dipercayai lemas ketika sedang bertugas menyukat keluasan sungai di Sungai Sungkai, Kampung Rahmat Changkat Sulaiman, dekat Sungkai Isnin lepas, ditemui hari ini.
  Baca Lagi
 • POLIS MINTA ORANG RAMAI TIDAK BUAT SPEKULASI BERHUBUNG KEHILANGAN BAYI DI MELAKA

  Nov 25, 2015
  Melaka, 25 Nov- Polis Melaka meminta orang ramai agar tidak membuat sebarang spekulasi mengenai kehilangan seorang bayi berusia 12 hari dipercayai diculik di Kota Laksamana di sini petang semalam.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS