Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Scam Alert#InfoPDRM ONE STOP CENTRE - CCID SCAM RESPONSE CENTRE

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pengikut Facebook rasmi Polis Diraja Malaysia.

Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK) Bukit Aman telah memperkenalkan One Stop Centre - CCID Scam Response Centre yang membolehkan orang awam menyalurkan maklumat, aduan atau pertanyaan berkaitan jenayah tipu panggilan atau Macau Scam.

CCID Scam Response Centre beroperasi melalui sistem panggilan telefon di talian 03-26101559 dan 03-26101599 bermula pukul 8 pagi hingga 8 malam, setiap hari.

Pusat ini berfungsi sebagai penerima maklumat pertama kejadian penipuan daripada mangsa atau mereka yang mempunyai maklumat berkaitan kegiatan Macau Scam.

Ia juga membantu mendapatkan pengesahan oleh mereka yang menerima panggilan penipuan, sama ada panggilan yang mereka terima benar-benar daripada jabatan kerajaan atau daripada kegiatan scam.

Ayuh kongsikan #InfoPDRM ini untuk kebaikan kita bersama.

“Polis Dan Masyarakat Berpisah Tiada”

#PolisDirajaMalaysia
#InfoPDRM
#RoyalMalaysiaPolice
#PDRM
#RMP
#InfoBersama

May be an image of text that says 'ALSTY ORANG RAMAI BOLEH BERHUBUNG DENGAN JABATAN SIASATAN JENAYAH KOMERSIL BAGI MEMBUAT PERTANYAAN-PERTANYAAN BERKAITAN JENAYAH TIPU PANGGILAN ATAU MACAU SCAM ONE STOP CENTRE CCID SCAM RESPONSE CENTRE 03-26101559 1599 pagi-8.00malan PUSAT INI BERFUNGSI SEBAGAI PENERIMA MAKLUMAT PERTAMA KEJADIAN PENIPUAN DARIPADA MANGSA ATAU MEREKA YANG MEMPUNYAI MAKLUMAT BERKAITAN KEGIATAN MACAU SCAM. MEMBANTU MENDAPATKAN PENGESAHAN OLEH MEREKA YANG MENERIMA PANGGILAN PENIPUAN SAMA ADA PANGGILAN YANG MEREKA TERIMA BENAR- BENAR DARIPADA JABATAN KERAJAAN ATAU PANGGILAN DARIPADA KEGIATAN SCAM Polis Diraja Malaysia pdrmsia_ PDRMsia PDRMsia PDRMsia_ PDRMsia_Official'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS