Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Scam Alert#BeSmartStayAlert #LetsFightScammerTogether [POSTING PILIHAN] SCAM ALERT: AWAS! WASPADA DENGAN TAWARAN "TOO GOOD TO BE TRUE"

Siapa yang tidak teruja apabila ditawarkan sesuatu yang lumayan, murah dan menguntungkan. Adakah ianya benar-benar wujud atau hanya pancingan oleh sindiket penipuan?

Ikuti perkongsian modus operandi ahli sindiket dan nasihat yang diberikan oleh Cyber Crime Alert Royal Malaysia Police ini bagi membantu anda daripada menjadi salah seorang mangsa penipuan.


May be an image of text that says 'DIRAJA பாயT JANGAN PERCAYA TAWARAN 'TOO GOOD TO BE TRUE' 1 TIPU E-DAGANG LOW PRICE Tawaran harga yang rendah bagi barangan atau perkhidmatan dari harga pasaran. TIPU PELABURAN 5575555 Tawaran pelaburan yang menjanjikan pulangan lumayan dan risiko rendah. S 3 APPROVED PINJAMAN TIDAK WUJUD Tawaran pinjaman wang yang mudah lulus, cepat dan kadar bayaran rendah. 4 LOVE SCAM 5 TAWARAN KERJA Tawaran hadiah atau wang tunai dari kenalan luar negara yang tidak pernah berjumpa. WE'RE HIRING SEMAKMULE http://semakmule.rmp.gou.my Tawaran kerja dengan tugasan yang mudah dan gaji yang lumayan. INFOLINE RESPONSE CENTER 559/1599 @JSJKPDRM @CYBERCRIMEALERTRMP SMART'

PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS