Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

KERATAN AKHBAR PILIHAN: ADIK FATHURRAHMAN, BUDAK DERITA KANSER SARAF TAHAP EMPAT MINAT KERJAYA POLIS

Setiu, 26 Januari 2022 - Diuji menghidap kanser saraf pada usia seawal empat tahun tidak menjadi halangan kepada Ahmad Shafir Fathurrahman Mohd Sobri untuk terus bersemangat dalam melawan penyakitnya.

Penjaganya yang juga nenek saudara, Rozila Aswani Ismail, 39, berkata, sepanjang enam kali menjalani sesi kemoterapi, Fathurrahman sentiasa bersedia dari segi mental serta fizikal untuk menerima kesan sampingan daripada rawatan.

Puan Rozila berkata, Fathurrahman turut bercita-cita menjadi anggota polis kerana terlalu meminati kerjaya pasukan beruniform.

"Dia gembira apabila dihadiahkan sepasang uniform polis oleh seorang kenalan akhir tahun lalu dan sering memakai pakaian itu ketika menerima rawatan di hospital sebagai penguat semangat melawan penyakit kanser," katanya.

Sebelum ini, Fathurrahman turut menerima jemputan daripada Ketua Polis Daerah Setiu, DSP Afandi Hussin untuk melakukan lawatan sehari ke Ibu Pejabat Polis Daerah Setiu dan Jabatan Pengangkutan Jalan, Air Sejuk, Setiu, baru-baru ini sempena hari lahirnya.

Bacaan lanjut di keratan akhbar terbitan Harian Metro seperti di lampiran.

May be an image of 7 people, people standing and text

May be an image of 7 people, people sitting, people standing and text that says 'Shafir mahnya Fathurrahman kuat lawan penyakit Budak derita kanser saraf tahap empat minat kerjaya polis Oleh Nurul Fatihah anak sendiri selepas bapanya am@hmetro.com.my Permaisuri menghidap empat tahun peluang Fathu- Sobri dalam Penjaganya keajaiban dia Fathur- menja- terlalu ker- hadiahkan uni- rawa- dan Shafir Fathurrahman memakai uniform polis ketika rawatan hospital melawan makan ejak berusia sering kembung sebelum dirujuk hospital Kam- Polis mengelakkan daripada muntah. disahkan menghidap tahap empat ketika berjalan serta mengadu Afandi Banggol, Iskandar Polis dan alan dan menganggapnya Sejuk, lahirnya. hari'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS