Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

 • POLIS SUDAH TAHAN KAKAK DAN ABANG KANDUNG JOLOK ROTAN DALAM MULUT ADIK OKU

  Nov 30, 2018
  Polis Kedah sudah menahan seorang lelaki dan wanita yang juga merupakan abang dan kakak kandung seorang wanita orang kurang upaya (OKU) kerana melakukan penderaan fizikal terhadap adiknya di Kulim, Kedah.
  Baca Lagi
 • POLIS EVO 2 TIDAK MENGANDUNGI SEBARANG MESEJ MENGHLNA ISLAM

  Nov 21, 2018
  Shah Alam, 21 November 2018 - Filem Polis Evo 2 dinilai tidak mengandungi sebarang mesej menghina kepada Islam, sebaliknya lebih kepada mengetengahkan fahaman fanatik sesal yang memberi ancaman kepada negara.
  Baca Lagi
 • SUAMI PENGASUH DIREMAN 5 HARI

  Nov 11, 2018
  Suami kepada pengasuh bayi yang maut akibat penderaan fizikal dan seksual, kelmarin, direman selama lima hari bagi membantu siasatan.
  Baca Lagi
 • PROSES PENARIKAN KERETA YANG PERLU ANDA TAHU

  Nov 10, 2018
  Selagi hutang bank tidak dijelaskan sepenuhnya kepada pihak bank maka terimalah hakikat bahawa kereta tersebut bukanlah milik anda sepenuhnya dan masih boleh dituntut milik oleh pihak bank.
  Baca Lagi
 • 45 INDIVIDU SERTAI PESTA SEKS, DADAH DITAHAN POLIS

  Nov 10, 2018
  Serdang - Kenakan caj yuran RM60 bagi setiap individu yang mahu menyertai pesta dadah dan seks.
  Baca Lagi
 • MOHD. AZIZ BERKAS DUA KOMUNIS BERSENJATA

  Nov 09, 2018
  Walaupun sudah 37 berlalu, kejadian pada tengah malam pada 7 Februari 1981 masih segar dalam ingatan Sarjan Mohd Aziz Yusof, seorang pesara polis. Beliau pada ketika itu menyamar sebagai anggota polis berpakaian seragam yang mengadakan sekatan jalan raya di Padang Tengku ke Kuala Lipis, Pahang menunggu dengan sabar kedatangan pengganas komunis daripada Unit Penggempur Ke-16 yang dikhabarkan akan melalui lokasi tersebut.
  Baca Lagi
 • IBU TUNGGAL DICEKUP EDAR DADAH

  Nov 08, 2018
  Seorang ibu tunggal antara sembilan individu disyaki pengedar dadah ditahan dalam lima kes berasingan di Maran, Rompin dan Kuantan, Pahang sepanjang minggu lalu.
  Baca Lagi
 • WASPADA PENIPUAN MACAU SCAM

  Nov 04, 2018
  Kuala Lumpur - Polis Diraja Malaysia (PDRM) merekodkan 1,847 kes membabitkan sindiket Macau Scam dengan kerugian lebih RM107 juta di seluruh negara bagi tempoh 10 bulan pertama tahun ini.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS