Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

 • GENG ACIK SUPER TUMPAS

  Jun 29, 2015
  Polis menahan lima ahli kumpulan penjenayah, Geng Acik Super dalam serbuan di sebuah rumah di Taman Bukit Rambai, Melaka, kelmarin.
  Baca Lagi
 • HABISKAN MASA SAHUR DI BALAI POLIS

  Jun 29, 2015
  Seramai 170 orang yang ditahan kerana disyaki melakukan pelbagai kesalahan jalan raya, terpaksa menghabiskan masa sahur mereka di Ibu Pejabat Polis (IPD) Seremban, semalam.
  Baca Lagi
 • 4 INDIVIDU DIKEHENDAKI POLIS DIBERKAS

  Jun 29, 2015
  Empat individu yang tersenarai sebagai individu dikehendaki polis atas pelbagai kesalahan jenayah berjaya dikesan dan diberkas hasil pemeriksaan rondaan cegah jenayah di sekitar bandar Kuantan, kelmarin.
  Baca Lagi
 • PELAJAR DITAHAN BAWA MERCUN MASUK STADIUM

  Jun 29, 2015
  Seorang pelajar tingkatan dua sebuah sekolah menengah di Kuantan ditahan polis kerana membawa masuk lima butir mercun jenis bola ke dalam Stadium Darul Makmur ketika perlawanan Liga Super Pahang menentang JDT malam kelmarin.
  Baca Lagi
 • 11 INDIVIDU TERMASUK SEORANG WANITA DICEKUP KES DADAH

  Jun 29, 2015
  Polis menahan 10 lelaki dan seorang wanita serta merampas pelbagai jenis dadah seberat 218.12 gram dan air ketum bernilai RM9,500 dalam Op Tapis di Changlun dan Bukit Kayu Hitam, Alor Setar, pada Jumaat lalu.
  Baca Lagi
 • DITAHAN LEKA POTONG KABEL

  Jun 25, 2015
  Tiga lelaki diberkas sepasukan polis ketika leka memotong kabel besi di kilang Perwaja Steel Teluk Kalong, Chukai, Terengganu, petang kelmarin.
  Baca Lagi
 • GUNA TAKTIK SAMUN, LARI PERAKAM CCTV

  Jun 25, 2015
  Taktik samun dan larikan perakam kamera litar tertutup (CCTV), menjadi modus operandi empat penyamun berparang yang menjadikan hotel bajet sekitar Kuala Lumpur sebagai sasaran pada awal pagi, sejak seminggu lalu.
  Baca Lagi
 • SINDIKET JUAL MATA WANG ASING PALSU TUMPAS

  Jun 24, 2015
  Polis berjaya menumpaskan sindiket pemalsuan mata wang asing yang diketuai oleh warga Indonesia apabila mereka ditangkap di Chow Kit, Kuala Lumpur.
  Baca Lagi
 • PEMANDU KERETA CURI ENGGAN TUNJUK LESEN

  Jun 24, 2015
  Keengganan seorang pemandu kereta menunjukkan lesennya kepada pihak polis semasa ditahan di Melaka Tengah, Melaka telah membongkar kepada penemuan sebanyak 18.8 gram dadah jenis heroin di dalam keretanya.
  Baca Lagi
 • MAT AFRIKA TOKAN DADAH TUMPAS DI TANGAN POLIS

  Jun 24, 2015
  Pihak polis berjaya mengesan dan menumpaskan ahli sindiket antarabangsa di kalangan warga Afrika yang menyamar menjadi penuntut kolej untuk menjual dadah jenis kokain dan syabu dan jumlah yang besar kepada pelanggannya.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS